Hasselt niet naar Champions League

Handbal

BR>

ANTWERPEN -

Geen Champions League voor Hasselt. "Ik denk niet dat iemand verwacht had dat we Partizan Belgrado zouden elimineren", beklemtoonde voorzitter Bruno Willems van Initia. "Maar we hebben voor een schitterende repliek gezorgd. Vooral de heenwedstrijd was ervoor ons eentje om van te snoepen. Iets meer koelbloedigheid en misschien iets meer lef hadden voor een prestigezege kunnen zorgen."

In de heenwedstrijd namen de Hasselaars tot 15-12 uit. Maar de Limburgers waren aanvallend volledig afhankelijk van de tandem Delpire-Deltombe. Die twee hadden hun beste pijlen verschoten en Hasselt moest toezien hoe Partizan de zaken omkeerde, 18-20. Hetzelfde scenario in de return. Partizan trok in de laatste tien minuten de toverdoos open en zette 29-18-eindcijfers op het bord.

Neerpelt kwam in het Turkse Dyarbakir in de buurt van de overwinning toen het 23-25 leidde. In de laatste vijf minuten bekenden de scheidsrechters toch kleur, wat Dyarbakir de zege opleverde.

In de eerste ronde van de Europabeker voor bekerwinnaars speelde Eynatten een ronduit schitterende wedstrijd tegen Wenen. Eynatten haalde het met 31-25 en houdt uitzicht op kwalificatie voor de tweede ronde. Minder goed verging het Beyne dat in Stockerau met 36-24 onderuit ging.