Strupar ontneemt sterk Lierse verdiende zege in slotminuut

Print
Sterk voetballende Pallieters spoelen nare Zürich-herinnering weg
BR>GENK - Lierse heeft de nare Zürich-herinnering weggespoeld met een sterke prestatie tegen Genk. Met het 2-2 gelijkspel kregen de Pallieters absoluut niet wat ze verdienden. Een te groot aantal gemiste kansen en een tegendoelpunt in blessuretijd waren er oorzaak van dat Lierse niet won. Maar de Pallieters bewezen wel mentaal sterk te zijn.
Hoe zou Lierse reageren na de zwakke prestatie van donderdag tegen FC Zürich en de daaraan verbonden Europese uitschakeling? Die vraag hield alles wat geel-zwart in het hart draagt sinds vrijdag bezig. Het antwoord kwam gisteren. Lierse speelde de frustraties van zich af. Het deed dat met snel, agressief voetbal. Bij momenten combineerde het Genk volledig zoek. Het enige wat aanvankelijk ontbrak, waren doelpunten. Tot een uur spel bleef dat zo. Toen zorgde Van De Weyer voor de dik verdiende voorsprong. Dat het uiteindelijk nog 2-2 werd, verdiende Lierse absoluut niet. Daarvoor voetbalde het veel te sterk en bleek Genk een te slap afkooksel van een ooit fiere landskampioen.
Lierse-trainer Walter Meeuws had het elftal dat faalde tegen Zürich nochtans slechts op één plaats gewijzigd. Spits Jurgen Cavens, nog altijd even talentvol maar de laatste weken vooral tegen zichzelf voetballend, werd aan de kant gelaten. De Europees geschorste Laeremans werd weer rechtsachter. Snoeckx schoof door naar zijn vertrouwde positie als rechtermiddenvelder en Van De Weyer mocht met Huysegems het spitsenduo vormen.
Huysegems en doelman Nys stonden voor het eerst dit seizoen in de Lierse-basis voor een competitietreffen. Beide spelers hadden goede herinneringen aan een duel met Genk. Op 1 september speelden ze ook toen Lierse met 1-3 de Belgische Supercup won. Huysegems scoorde toen overigens twee keer, terwijl Nys in die wedstrijd een strafschop stopte.
Het Lierse dat zich gisterenavond in Genk presenteerde, was terug het oude Lierse. Geen spoor van krampachtigheid of onzekerheid. Integendeel, de bekerwinnaar domineerde de landskampioen op alle vlakken. Steviger in de duels, vlotter in het combinatiewerk, sneller in de uitvoering. Vooral de tandem op links, Daems-Somers, maakte van de ruimte die het kreeg nadrukkelijk gebruik. Niet zelden begon een Lierse-aanval via die flank. De echte doelkansen kwamen er na voorzetten van op links. Jammer genoeg konden eerst Van De Weyer en later Huysegems de bal niet in doel verlengen. Vooral de kopbal van Van De Weyer verdiende beter dan op het het doelhout uiteen te spatten.
Ook de defensie van Lierse had zich perfect herpakt na de desastreuse wedstrijd van donderdag. Foutjes werden er niet gemaakt. Strupar en Horvath zaten in de greep van Hoefkens en Van Meir. Alleen Hendrikx kon af en toe eens dreigen. Met schoten van op afstand die Nys niet in problemen brachten.
Genk kreeg in de eerste helft geen poot aan de grond. Het voetbalde niet en bleef op het lange lellen naar voren-systeem steken. Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Lierse was gewoon beter, bewees dat door mooie patronen op het veld te tekenen maar verzuimde dat in een voorsprong te vertalen. Nu waren het Van De Weyer en Snoeckx die vergaten te scoren.
Op het uur kreeg Lierse eindelijk wat het verdiende. Niet toevallig was het Van De Weyer die scoorde. Robby was gewoon de gevaarlijkste Lierse-aanvaller geweest. Dat Genk via N'Sumbu gelijkmaakte, was bijzonder sneu en onverdiend. De ingevallen Huysmans leek nog voor gerechtigheid te zorgen maar de overigens erg slap voetballende Branko Strupar besliste er anders over.

.

Nu in het nieuws