"We staan terecht eerste"

Print
Trainerspraat
BR>GENK - Bij Lierse hinkte men na de puntendeling in Genk duidelijk op twee gedachten. Ook trainer Walter Meeuws deed dat.
"Donderdag hebben we de wedstrijd verloren omdat we veel individuele fouten maakten. Dat hebben we vandaag met een schitterende prestatie rechtgezet.
Maar de uitslag is niet in verhouding tot het geleverde spel. Voor de rust had het al 0-2 kunnen, ja zelfs moeten zijn. Maar we gaan hier weg met slechts één punt omdat we de zaak niet afgemaakt hebben.
Toch moet ik de hele groep feliciteren. Wat ze hier vanavond hebben laten zien was prachtig. Op het veld van de regerende landskampioen hebben we een tiental kansen afgedwongen. Genk misschien twee, maar uiteindelijk pakken zij daarmee wel één punt.
Vooral in de tweede helft hebben we Genk bij momenten van het kastje naar de muur gespeeld. Maar de realiteit zegt andere dingen. Toch ben ik fier. Lierse heeft laten zien dat het terecht aan de leiding staat in de Belgische competitie."

Alleen maar inzet


De Genkse trainer Jos Heyligen had minder reden om trots te zijn.
"Lierse was beter. Dat moet je durven zeggen. Ze etaleerden goed voetbal, serveerden een hoog tempo. Wij konden daar enkel veel inzet en wilskracht tegenoverstellen. Uiteindelijk was dat voldoende voor één punt, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat Lierse de zaak al veel eerder had moeten afmaken."

.

Nu in het nieuws