"Ik zei het al eerder, ik ben een spits"

Print

Man van de match

BR>GENK - Vreugde om het schitterend partijtje voetbal dat ze hadden gebracht, teleurstelling omdat hun inzet niet de verdiende drie punten had opgeleverd: de gevoelens bij de Lierse-spelers na de match in Genk waren verdeeld. Ook Robby Van De Weyer wist niet goed hoe zich te gedragen. Van De Weyer had gescoord, maar met een beetje geluk stonden er drie voltreffers achter zijn naam.
"Ik zei het al eerder, ik ben een spits." Robby Van De Weyer verwoordde wat hij voordien had bewezen. "Tegen Zürich werd ik nog op het middenveld uitgespeeld. Dat liep niet lekker. Ik voel me gewoon beter als ik naar het doel toekan. Jammer dat we zoveel kansen misten. Als het echt meezit winnen we met 0-3 of 0-4. Paal en lat hielden me van twee vroege doelpunten weg. Hoe ik miste? Weet ik niet, ik devieerde de bal zeker niet met opzet tegen het doelkader."
Dat Lierse zo snel en op zo'n indrukwekkende manier de opdoffer die Zürich de club donderdagavond had bezorgd, wegspeelde, baarde bij vriend en tegenstander opzien.
"Deze prestatie hadden we nodig, we lagen erop gebrand. De kritikasters stonden klaar om ons na de miskleun tegen Zürich bij een nieuwe slechte wedstrijd met de grond gelijk te maken. Die jongens hebben we toch maar mooi de mond gesnoerd. Ik weet het, we werden met argusogen gevolgd. Maar we bewezen mentaal sterk te zijn.
Ik vond Genk overigens behoorlijk tegenvallen. Jammer toch dat we in blessuretijd nog een tegendoelpunt pakten. Oké, we blijven op kop, maar we hadden bijna de voorsprong vergroot. Het deed echt deugd op zo'n manier te kunnen reageren. We waren met zijn allen vooraf vast van plan dat recht te zetten wat donderdag was misgelopen. Alleen was dat geen garantie voor succes. Ik hoor altijd zeggen dat deze groep nog moet rijpen. Ik vind dat we al behoorlijk ver zijn in onze groei. Pas op, ook ik had vooraf een beetje schrik. Vrijdag hingen de kopjes nog heel diep naar beneden. Door deze prestatie kunnen we vol vertrouwen naar de volgende opdracht tegen Standard toeleven."

.

Nu in het nieuws