"We groeien nog elke wedstrijd"

"Als de bondscoach vindt dat hij me kan gebruiken..."

BR>Marc Degryse

Marc Degryse was opnieuw de prins van het Astridpark

ANDERLECHT -

Marc Degryse was gisteren negentig minuten lang opnieuw de prins van het Astridpark. De ex-Anderlechtenaar verdeelde en heerste, strooide kwistig met splijtende passes en zette de kroon op het werk met een magistrale vrijschop die Germinal Beerschot een oververdiend punt schonk.

Germinal Beerschot speelde in het Constant Vanden Stock-stadion een schitterende wedstrijd. Zwakke punten waren er niet en Marc Degryse bewees net over dat tikkeltje klasse meer te beschikken om het verschil te maken.

"Ik mag niet klagen over de conditie", zegt Degryse. "Maar ik ben ook afhankelijk van de ploeg. We hebben geleerd uit de slechte ervaring die we in Brugge hadden. Daar maakten we de fout om te verdedigend te starten aan de wedstrijd. Als spits ben je in die omstandigheden kansloos. Nu lag het anders. We werden goed ondersteund en we kregen vooraan ballen waar we iets konden mee aanvangen. Dat maakt een heel verschil."

Bij de rust keek Germinal Beerschot tegen een achterstand aan, hoewel de fusieploeg ook in de eerste helft al het beste van het spel had. Toen het vlak na de pauze 2-0 werd, gaf niemand nog iets om de kansen van Germinal Beerschot.

"We kregen voor de rust drie, vier goede kansen en hadden toen op voorsprong moeten komen. Maar we gingen rusten met een 1-0 achterstand. Toen het vlak na de rust 2-0 werd, dacht iedereen dat het over was. Gelukkig konden we in korte tijd opnieuw in de wedstrijd komen. Nadien kon het alle kanten uit, we kregen nog allebei kansen om te winnen. Op dat moment is een tikkeltje geluk nodig. Maar we hebben dit punt absoluut verdiend. Bovendien hebben we op Anderlecht mee het spektakel verzorgd. Wij zijn een klein beetje winnaar, maar het publiek was vandaag de grootste winnaar. We hebben onze supporters iets kunnen tonen."

Het getuigt van een grote mentale veerkracht om op Anderlecht een 2-0 achterstand ongedaan te maken. Het karaktersterke Germinal Beerschot bracht het voor mekaar.

"Dat is het voordeel van op Anderlecht te spelen. Hier heb je niks te verliezen. We zijn met de goede instelling aan de match begonnen, zonder schrik om te verliezen. Als je defensief en met angst begint, dan is het heel moeilijk om nog om te schakelen als je op achterstand komt. Nu moesten we na die achterstand gewoon ons zelfde spel blijven spelen."

Het gelijkspel tegen Anderlecht zal de druk rond Germinal Beerschot ongetwijfeld de hoogte injagen. Degryse heeft geen schrik van de hooggespannen verwachtingen.

"We groeien elke wedstrijd. We zijn gestart met een nieuwe ploeg en enkele moeilijke uitmatchen. Dat vraagt tijd. Nu hebben we voor de eerste keer voor een verrassing kunnen zorgen. Maar dat is een logisch doortrekken van de stijgende lijn sinds de eerste wedstrijd. We zullen wel zien waar we eindigen. Het heeft weinig zin om voor een nieuwe ploeg als de onze concrete doelen te stellen."

Degryse hoort het niet graag, maar niemand kan er omheen. Zoals hij gisteren opnieuw stond te voetballen, hoort hij gewoon bij de Rode Duivels.

De Kleine

houdt de boot af.

"Het is niet aan mij om daar commentaar op te geven. Als de bondscoach vindt dat hij me kan gebruiken, dan zullen we wel zien. Ik vraag zelf niks, ik wil alleen op het terrein bewijzen wat ik waard ben."

Nu in het nieuws