"Net een overwinning"

ANDERLECHT -

Hé, Cisse. Hoe lang is 't geleden dat we hier met 'den Antwerp' iets kwamen halen?

Rudi Smidts was uitzinnig van vreugde. "Het is altijd plezant hier met een punt weg te gaan", zei hij. "En nu we een 2-0 hebben opgehaald, is dat net een overwinning. Akkoord, Lommel maakte ook twee goals goed. Maar in de hele geschiedenis van Anderlecht zal dat niet te vaak zijn voorgevallen. We hebben ons punt ook gehaald met heel goed voetbal. Maar we hebben ook geen ploeg om ons in te graven."

BR>

"Match uit handen gegeven"

ANDERLECHT -

Pär Zetterberg maakte zich tijdens de wedstrijd al enkele keren behoorlijk boos op zijn ploegmaats en was ook later in de kleedkamer nog even ontevreden. "We winnen niet en dus kan je hier moeilijk vrolijk lopen te glimlachen. We hadden de match in handen en kregen enkele keren de mogelijkheid om 3-0 te maken en de match definitief te beslissen. In plaats daarvan laten we Germinal Beerschot terug in de wedstrijd komen en moeten we nog een gelijspel toestaan. Tegen een goeie ploeg als dit Germinal Beerschot is dat niet direct een schande, maar natuurlijk ga je liever met de drie punten op zak naar bed."

"Sterke tegenstander"

ANDERLECHT -

Geert De Vlieger hield Anderlecht in de beginfase tot twee maal toe overeind door telkens ex-Sportingspits Andrei Demkine van een doelpunt te houden. Maar ook De Vlieger kon niet beletten dat Germinal Beerschot in het dolle eerste kwartiertje na de rust langszij klom. "Net op het moment dat iedereen de 3-0 verwacht, scoren zij plots 2-1 en 2-2. Een sterke ploeg toch, dat Germinal Beerschot. Die gelijkmaker kwam

effe

hard aan, maar het wedstrijdslot was opnieuw voor ons. Ik denk dat we nog genoeg kansen hebben gehad om alsnog de overwinning in de wacht te slepen. Alleen zat het ons in de afwerking helemaal niet mee."

Nu in het nieuws