"Club was niet gerecupereerd"

Print
WESTERLO - Westerlo-trainer Jan Ceulemans triomfeerde na de wedstrijd tegen Club zoals alleen hij dat kan: rustig, ingetogen, met een fijne, veelzeggende glimlach op het gelaat en een trappist in de hand.
BR>"Op basis van onze tweede helft verdienen we de overwinning", stelde Ceulemans. "Het was zo'n wedstrijd waarin je weet dat de ploeg die eerst scoort, ook wint. In dit geval waren wij dat. De eerste helft was gelijkopgaand, maar tijdens de rust heb ik mijn spelers erop gewezen dat er meer in zat dan een gelijkspel. Club was duidelijk niet gerecupereerd van de Europese match van donderdag, daar moesten we gebruik van maken. De eerste tien minuten van de tweede helft hebben we dat gedaan: enkele knappe acties leverden een terecht doelpunt op."
Club Brugge-trainer René Verheyen had duidelijk moeite met de beweringen van zijn vroegere ploegmaat bij Brugge. "Wij verdienen hier minstens een gelijkspel", mokte hij. "Neem alleen nog maar de kansen die wij helemaal op het einde hebben gekregen. Als de bal dan éénmaal goed valt, is het prijs. Trouwens, ook in de eerste 45 minuten kregen we een uitstekende gelegenheid. Trapt Jochen Janssen die bal tegen de netten, dan krijg je een heel andere wedstrijd. Maar het is niet anders. Wie punten wil halen, moet scoren. En dat hebben we niet gedaan."
"Dit is een zwarte week voor Club."
René Verheyen
De nederlaag kwam hard aan bij Club, ging Verheyen verder. "Dit is een zwarte week voor ons. Eerst Hapoël, nu dit. Terwijl iedereen kon zien dat we in geen van beide wedstrijden ook maar even de mindere waren."
Waarna Verheyen nog maar eens liet merken dat hij duidelijk niet de meest communicatieve trainer in eerste is. "Of we blij zijn dat de ploeg nu een tiental dagen rust krijgt? Wat dacht je?" Waarom hij in Westerlo opnieuw voor twee spitsen koos in plaats van drie, zoals in de voorbije twee wedstrijden? "Ach, altijd datzelfde gezever. Twee of drie aanvallers: wat maakt het uit? Als je goed had opgelet, had je gemerkt dat we op het einde van de wedstrijd zelfs met vier spitsen speelden."

.

Nu in het nieuws