Dany Verlinden weigert commentaar

Print
WESTERLO - Na afloop van de wedstrijd stoof Dany Verlinden snel uit de kleedkamer. "Geen commentaar", mompelde de doelman, duidelijk misnoegd over zijn bankzittersstatuut. Zijn houding leek het vermoeden dat hij niet door een blessure gepasseerd werd, te bevestigen.
BR>

"Deze keer win ik van Jochen"


WESTERLO - Voor de wedstrijd liepen ze al lekker te keuvelen, Mario Verheyen en Jochen Janssen. Na afloop schudden ze elkaar nogmaals de hand. "Jochen was de voorbije twee jaar een dikke vriend bij Westerlo", zei Verheyen. "Vanavond had ik de eer hem uit de wedstrijd te houden. Dat is me aardig gelukt. Alleen in de slotfase was het even bibberen toen Brugge herhaaldelijk met scherp schoot. Club kreeg daartoe de kans omdat we massaal in ons doelgebied kropen. Een beetje schrik om de drie punten nog uit handen te geven, weet je. Gelukkig gebeurde dat niet. Ach, vanavond ben ik de winnaar, in de terugronde is het misschien de beurt aan Jochen."

"Ik wil de bal in de voet krijgen"


WESTERLO - "Deze nederlaag komt hard aan", aldus Jochen Janssen. "Ik had me veel voorgesteld van de terugkeer naar het Kuipke. (met de feestgeluiden uit de Westelse kleedkamer op de achtergrond:) Dààr zal wel gefeest worden. Dit is de eerste keer dat ik niet kan meevieren in dit stadion.
Het voelde heel raar om tegen mijn vriend Verheyen te spelen. Hij is een goede verdediger, toch kreeg ik enkele keren de vrijheid om aan te leggen, maar het tikkeltje geluk ontbrak gewoon.
Toch kunnen we niet alles op pech afschuiven. Het is een feit dat we voorin creativiteit missen. Af en toe zou ik de bal eens in de voet willen krijgen, zodat de middenvelders kunnen bijsluiten. Nu proberen we het alleen met hoge ballen vanop de flanken."

"Concentratie viel na rust weg"


WESTERLO - "We hebben alles geprobeerd, maar hadden geen meeval", zuchtte Vital Borkelmans. "Typerend voor deze week, die nu wel dramatische vormen aanneemt. Toch gaan we niet panikeren, want alle spelers hebben zich honderd procent ingezet. Tijdens de rust had de trainer benadrukt geen kansen weg te geven. Spijtig dat juist in het eerste kwartier van de tweede helft de concentratie volledig wegviel. Westerlo heeft daarvan geprofiteerd om twee, drie kansjes te creëren. Nadien hebben we ons schitterend herpakt, maar het ontbreken van Verheyen en de opdoffer wogen duidelijk zwaar door. Gelukkig volgt nu een weekend zonder competitie, zodat we even kunnen rusten en alles eens bepraten."

"Verrassing uit ons spel verdwenen"


WESTERLO - "We verdienden de drie punten", sakkerde Sven Vermant. "Voor de wedstrijd hadden we getekend voor één punt, gezien de zware week die we achter de rug hebben. Achteraf bekeken hebben we de opdoffer goed opgevangen, want ons spel was zeker niet slecht. Alleen de verrassing is helemaal verdwenen. We moeten dringend gaan werken aan offensieve variaties. Ik probeerde dat in de wedstrijd op te lossen, maar mijn positie vereist ook veel verdedigend werk, zodat de frisheid ontbreekt voor hoogstandjes."

.

Nu in het nieuws