"Niet alleen Degryse"

Trainerspraat

BR>

ANDERLECHT -

Franky Van der Elst straalde. "Ik ben uitermate tevreden", zei hij. "We hebben karakter getoond en Anderlecht bij momenten pijn gedaan. We stonden 1-0 achter bij de rust, maar we hadden minstens één goal verdiend. In de tweede helft zag het er niet echt goed uit, zeker toen het 2-0 werd. Maar Jan Moons hield ons recht. Dan maakten we 2-2 en werden we de betere ploeg. Op het einde kregen we het moeilijk maar dat is normaal als Anderlecht voor eigen volk speelt. Dan hadden we wat geluk, maar dat punt verdienden we zeker. Uiteraard was het vandaag weer voor een groot stuk Degryse die ons zo gevaarlijk maakte, maar het was meer dan Marc alleen. Ik wil ook niet elke week met hetzelfde verhaal komen. Defensief zat het ook heel goed in elkaar. Ik heb lang getwijfeld over mijn manier van spelen, maar gelukkig losten de jongens mijn probleem zelf op. Met het systeem dat ik eerst in gedachten had, bakten ze er donderdag op training niets van."

"Proficiat voor mijn spelers"

ANDERLECHT -

"Het was een zeer spectaculaire match", begon Aimé Anthuenis zijn perspraatje. "Ik lees en hoor overal kritiek over het Belgisch voetbal. Het zou in een diepe crisis zitten, maar daar heb ik vandaag niet veel van gezien. De twee ploegen speelden om te winnen. Wij hadden op 3-0 kunnen komen, maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat we de eerste helft goed zijn weggekomen. De laatste vijf minuten van de wedstrijd viel de factor geluk weg."

Ook Anthuenis was niet ontevreden over de prestatie van zijn spelers. "Ik wens hen proficiat. Vooral voor hun tweede helft. Ze zijn zeer diep gegaan. We hadden vandaag een prachtige zaak kunnen doen. Maar dat is praat na de vaak."

Over de blessure van Staelens had Anthuenis minder goed nieuws. "Hij is op dezelfde plaats geblesseerd. Dat kan gevaarlijk zijn. Deze week moet blijken in welke mate zijn blessure verergerd is."

Nu in het nieuws