"Een cadeau voor onze trainer"

Print
WESTERLO - Vedran Pelic schonk Westerlo een gouden doelpunt, maar keeper Franky Frans hield de thuisploeg gisteren in een dolle slotfase overeind. "Ik de held? Neen, die eer komt een collectief sterk Westerlo toe", aldus Frans. "Het werd wel warm in de slotfase. De Brugse spelers en supporters bekogelden me langs alle kanten, maar ik hield stand. Tsjonge, honderd kilo viel er van mijn lijf toen ik het eindsignaal hoorde."
BR>Franky Frans liep er gisteren voor de aftrap nerveus bij. Het is geweten dat de Oostendenaar zich voor de wedstrijd in zijn eentje voorbereidt. "Een soort meditatie", verklaarde hij. "Ik ben niet nerveus, ik jut mezelf alleen maar op. En dat helpt. Naast het veld kent iedereen mij als een lolbroek, maar eens ik binnen de krijtlijnen sta, word ik gedreven door een winnaarsmentaliteit en ben ik een en al ernst. Het mooiste moment volgt onmiddellijk na de wedstrijd. Ik doel dan op het gejuich van de supporters. Ik zou al die mensen een hand willen geven en willen schreeuwen dat dit hun triomf is. Zij betalen ons toch, hé."
"De Brugse spelers en supporters bekogelden me langs alle kanten."
Franky Frans
"Vanavond voelde ik me super, al blijf ik erbij dat niet ik die drie punten won, maar ons sterke geheel. We hebben voor die punten gevochten. Ik meen dat we ze ook verdienden."
Wat een verschil met het geknoei een week eerder in Lommel.
"Ja, maar die mindere prestatie had veel te maken met het agressieve - zeg maar te bitsige - spel van de thuisploeg. Westerlo is een voetballend geheel en haalt pas een hoog niveau als de opponent ook bereid is te voetballen. Dat was vanavond het geval.
Nu gaan we feestvieren. Ik had een twintigtal vrienden uit Gent uitgenodigd. Zij staan me op te wachten in de kantine. Een Bruggeling en een Gentenaar, je weet wel. En dan is er nog onze trainer. Een mooier cadeau dan deze zege konden we hem niet geven. In ruil mag hij ons deze week bedanken met het beloofde etentje."

.

Nu in het nieuws