Anciaux belooft steun bij heropening Groene Waterman

AntwerpenDe heropening van de Groene Waterman, twee maanden nadat een brand in de onafhankelijke boekenhandel woedde, moest zaterdag een feest worden waar heel de Wolstraat mee in het zonnetje zou worden gezet. De weergoden beslisten er jammer genoeg anders over. Zij zorgden ervoor dat het feest zich vooral binnen afspeelde. In de kelder van de Groene Waterman zelf en in café's De Kat, Via Via, Quinten Matsijs en Plansjee.

BR>Cultuurminister Bert Anciaux (VU) en de Antwerpse cultuurschepen Eric Antonis woonden de heropening van de boekhandel bij. "De Groene Waterman staat voor kostbare onafhankelijkheid in de letteren", zei Anciaux in zijn gelegenheidstoespraak. "Hier wordt het boek eens níet als een economisch product aanzien. Zulke plaatsen zijn er te weinig."

Anciaux bracht goed nieuws mee uit Brussel. "Ik heb aan mijn kabinet de opdracht gegeven te werken aan een manier om de onafhankelijke boekenhandels in Vlaanderen te ondersteunen", vertelde een goedgemutste Anciaux die er lachend aan toevoegde dat dit zijn eerste plechtige (her)opening was.

Tussen de broodjes en drankjes door klonk er muziek in de straat. Om er iets multicultureels van te maken, kon je zowel naar fado, flamenco als rockmuziek gaan luisteren. Jonge auteurs als Wim Geysen en Tom Naegels lazen tussendoor voor uit eigen werk. Het feest werd 's avonds afgesloten met een heuse salsafuif.

Wie graag zijn of haar ei kwijt wou, kon dat voor de babbelbox van het bekende TV1-programma

Man Bijt Hond

. De babbelbox van het dagelijke televisieprogramma staat nog heel de week in de Groene Waterman.

Nu in het nieuws