Bezoekers overrompelen Niel

De Open Bedrijvendag in Niel, die in het kader van het 850-jarig bestaan van de gemeente stond, was een voltreffer van jewelste. De belangstelling was enorm. Opvallend was de grote aanwezigheid van bezoekers van buiten de gemeente. Van alle kanten uit het Vlaamse land kwamen ze zondag naar Niel afgezakt: Antwerpen, Geel, Zaventem, Hoogstraten, Zoersel, Rumst, Aartselaar en Nieuwkerke-Waas.

BR>"Ik vroeg me af of de Open Bedrijvendag in onze gemeente de aandacht van de massa zou kunnen trekken, maar ik stel vast dat de belangstelling alle verwachtingen overtreft", aldus schepen voor feestelijkheden Marie-Josée Vanherrewegen.

Dirk Vergauwen, een treinbestuurder uit Nieuwkerken-Waas, kwam met de motor naar Niel. "Het is de eerste keer dat ik met Niel kennismaak", aldus Dirk Vergauwen. "Over de gemeente Niel heb ik al veel gehoord en gelezen. Blijkbaar hebben de steenbakkerijen er in het verleden een grote rol gespeeld. Toen ik vernam dat Niel in het kader van haar 850 jaar een Open Bedrijvendag organiseerde, nam ik me voor de gemeente een bezoek te brengen."

Willy Broothaers uit Terhagen (Rumst) wou Niel beter leren kennen. "Mijn echtgenote en ik hebben met volle teugen van dit bezoek genoten", aldus Willy Broothaers.

Willy De Mesmaeker is een bewoner van Zaventem en samen met zijn echtgenote is hij ieder jaar op pad voor de Open Bedrijvendag. "Een leerrijke en ontspannende dag, maar voor iemand die niet met de streek is vertrouwd, is de gemeente moeilijk te bereiken", aldus Willy De Mesmaeker

De kinderen van de familie Docx uit Aartselaar wilden de brandweer van Niel eens aan het werk zien. De brandweer pakte uit met een demonstratie. In een woning in de Volkenbondstraat was brand uitgebroken en een enorme rookontwikkeling deed zich voor. De toeschouwers konden zien hoe de brandweer de rook bekampte en er in slaagde een door de rook bevangen man door het raam en met behulp van een brandweerladder te redden. De demonstratie deed zich verscheidene keren voor.

De bezoekers kregen heel wat interessante bedrijven voorgeschoteld. Succes Koffie Van Reeth demonstreerde hoe het productieproces verloopt voor het branden van koffie. In de gemeentelijke sporthal kreeg de bezoeker te horen hoe je zuinig met energie kan omspringen.

Ook heel wat belangstelling genoot Het Tinnen Potje. "Ik sta perplex van zo'n belangstelling", wou uitbaatster Nadine Caers kwijt. "Nooit had ik zo'n opkomst verwacht."

Ook kunstsmid Guy De Bruyne kreeg heel wat volk in zijn smederij. Hij demonstreerde hoe ijzer wordt gesmeed. Voor de kinderen maakte hij ijzeren sierstukjes met de eerste letter van hun naam er in.

Maar de grootste belangstelling genoot

Het Taartenhuis

van bakker De Schepper uit de Volkenbondstraat. Daar was het lang aanschuiven om binnen te geraken.

Nu in het nieuws