Sjaals stelen de show bij Donatella Versace

Print
Huize Versace besloot de Milanese modeweek met een elektrisch geladen, knetterend gekleurde collectie in een voormalig fabriekspand van General Electric. Bedrukte zijden sjaals speelden de hoofdrol. Bloot bleef veeleer bescheiden, in vergelijking met de spoedcursus anatomie die andere Italianen in de aanbieding hadden.
BR>Zowat twaalfhonderd genodigden voelden het gedreun en gebonk van de muziek in hun ribbenkast natrillen terwijl het kruim van het hedendaagse modellendom - van Amber Valetta tot Stella Tennant over de onontbeerlijke Braziliaanse Giselle Bundchen en de Limburgse Hannelore - in tropisch bedrukte of goudglanzende creaties over de catwalk fladderde. Onder de genodigden bevonden zich journalisten en inkopers, maar ook heel wat vip-vrienden van Donatella. Onder hen de meiden van All Saints, Shakespeare-in-Love-acteur Joseph Fiennes, Laura Pausini, Boy George...
"Mode is duidelijk aan het veranderen", vertrouwde Donatella een Italiaanse krant toe. "Mode kan niet langer buitenissig en superdramatisch zijn, want de superdiva die zich in wit vossenbont hult en zich per limousine verplaatst, bestaat gewoon niet meer." Dat moet toch wel met een korrel zout worden genomen, want de jurken met duizelingwekkende V-decolletés of de goudvistopjes over hotpants zijn nu niet direct bestemd voor muurbloemen.
De rode draad die door de Versace-collectie voor zomer 2000 loopt, is een reeks ontwerpen voor zijden sjaals van de hand van Gianni Versace. Toen Donatella het pak tekeningen van wijlen haar broer ontdekte, sprong ze een gat in de lucht. "Een goudmijn in de vorm van 595 ontwerpen, waarvan sommige wel 37 verschillende kleuren bevatten. Ik besloot die tekeningen in de collectie te verwerken, rekening houdend met wat Gianni graag had gewild."
Sommige jurken lijken om het lijf gedrapeerd zonder dat er naald en draad aan te pas zijn gekomen. Een lange vampjurk van zwarte suède heeft als blikvanger een broche van flonkerstenen. Je ziet sommige mannen zich afvragen wat er gebeurt als dat juweel van de jurk wordt gehaald.

.

Nu in het nieuws