'Liegende Hollander' Eddy Zoëy liegt dat hij barst

HILVERSUM -

Als je de grote sterren der aarde wilt ontmoeten en ook nog eens overal ter wereld in supersjieke hotels wilt slapen, moet je niet vertellen dat je van BNN bent. Want dan kom je nergens binnen. Dus ging BNN-presentator Eddy Zoëy op pad als 'de Liegende Hollander' en keek in hoeverre je voor tv mag liegen om je doel te bereiken. Al in de eerste aflevering op zondag 3 oktober, blijkt dat Zoëy heel ver kan gaan. Met een koffer vol 'awards' van zo'n 80 frank per stuk reist hij af naar Londen. The Lying Dutchman wordt The Royal Dutchman en Zoëy weet zich bij verschillende BB'ers (Bekende Buitenlanders) naar binnen te wurmen.

L.V.D.F.

BR>"Het zwaarste is dat je vanaf het moment dat je ergens binnenstapt een rol moet spelen. Je vraagt je altijd af of je misschien bot vangt en eruit wordt getrapt, maar dat is tot nu toe gelukkig niet gebeurd. Het gekke is, is dat hoe banaler en arroganter je je gedraagt, hoe makkelijker je ergens binnenkomt," zegt Zoëy, die hiermee in de voetsporen treedt van Dennis Pennis, al had de roodharige BBC-reporter een nog hautainere aanpak.

Eddy Zoëy biedt in 'De Liegende Hollander' een

Golden Shopping Award

- een oude boodschappentas in een lijstje - aan aan Mohammed Al Fayed, de man die de schoonvader van prinses Diana zou worden en als eigenaar van Harrods één van de rijksten van Engeland is. Al Fayed wordt omringd door bodyguards en is normaal gesproken onbenaderbaar, maar voor de Royal Dutchman-award verlaat hij even zijn gouden kooi. Later ontmoet Zoëy de acteur Hugh Grant. Zoëy verblijft in een supersjiek hotel in hartje Londen en laat het personeel voor hem rennen zonder daarvoor een cent te betalen. Het hotel blijkt naar zijn zin te zijn en dus krijgt de bediening een hele lading zogenaamde Golden Zoëy-awards.

In de tweede aflevering verkast Zoëy naar Hollywood. Op een steeds arrogantere en wereldwijzere manier komt hij binnen bij Amerika's beroemde talkshow-presentator Jay Leno, die de 'Peter Jan Rens Talkshow Award' krijgt. Verder maakt hij mensen op Venice Beach wijs dat hij een screentest voor Baywatch doet. De Amerikanen trappen er vrolijk in en rennen als ware David Hasselhoffs of Pamela Andersons langs de kustlijn, geen moment erbij stilstaand dat ze vreselijk voor de gek worden gehouden. In de eerste negen afleveringen ontmoet Zoëy verder onder andere Al Pacino, Robin Williams, Patrick Rafter, Mickey Rourke en Steve Martin. Zoëy is in 1998 bij BNN komen werken. Vorig seizoen presenteerde hij daar 'De Concurrentie' en 'Eros'.

'De Liegende Hollander', vanaf zondag 3 oktober, BNN, Ned 2, 21.30 uur

Nu in het nieuws