Will Smith presenteert gigantisch 2000-gala

WASHINGTON -

Een pleiade van wereldvedetten zal op 31 december zijn opwachting maken in Washington voor een gigantisch "millenniumgala", waarop zo'n 600.000 toeschouwers verwacht worden. Het wordt een groots high-tech klank en lichtspektakel, zo kondigden de organisatoren vrijdag aan. Het gala zal plaatsvinden op de Mall, de groene laan die het Lincoln Memorial met het Capitool verbindt. Presentator van dienst wordt acteur Will Smith, de productie is in handen van Quincy Jones en de cineast George Stevens. Het echtpaar Hilary en Bill Clinton heeft al beloofd paraat te zijn.

Reuters

BR>Op het gala tijdens de millenniumwissel staan gratis concerten op het programma van onder andere B.B. King, Aretha Franklin en Chuck Berry. John Williams zal er een nieuwe compositie voorstellen en een symfonisch orkest van 100 muzikanten dirigeren. Steven Spielberg stoomt een filmpje van 18 minuten klaar, met de meest memorabele momenten van de voorbije 20ste eeuw. Het absoluut hoogtepunt van de oudejaarsnacht moet het moment worden waarin we van 1999 naar 2000 wippen. Veel willen de organisatoren daarover nog niet kwijt. "Het wordt iets waardoor de hemel verlicht wordt", lichtte George Stevens al een tipje van de sluier.

De televisiezender CBS heeft de uitzendrechten verworven van het evenement, waarvan de kostprijs op zo'n 12,5 miljoen dollar wordt geschat. De Amerikaanse hoofdstad maakt zich trouwens op voor een heel jaar lang "millenniumfeesten". In totaal verwacht Washington daarvoor ongeveer 30 miljoen bezoekers.

Nu in het nieuws