Cybertelex

* Het

Amerikaanse leger

is van plan om haar websites te verplaatsen van Windows NT-machines naar Apple-servers. Windows NT bleek namelijk een te gemakkelijke prooi voor hackers. Mogelijk wordt terug overgeschakeld wanneer Microsoft erin slaagt om NT beter te beveiligen.

BR>* Bij veilinghuis eBay stond onlangs een advertentie waarin iemand zijn

nier

te koop aanbood. De verkoper was zelfs bereid de kosten van de operatie te dragen. Gek genoeg werd er effectief geboden op het orgaan, met zelfs een fabelachtig bod van 216 miljoen frank. Aan het bieden kwam een einde toen eBay de advertentie opmerkte en ze prompt van de website haalde.

* Microsoft heeft een

Kasparov-puzzel

op het Internet gezet, gebaseerd op Pandora's Box, het nieuwe spel van Tetris-uitvinder Alexeij Pajitnov. Puzzelaars moeten 18 stukken van een foto van Kasparov zo snel mogelijk terug in elkaar krijgen. Puzzelaars kunnen terecht op:

* Het Israëlische bedrijf Guru brengt een programma op de markt, waarmee elk woord op het Internet een soort

hyperlink

vormt. Door met de muis op een willekeurig woord te gaan staan, verschijnt er in je browser relevante informatie uit een encyclopedie of woordenboek.

* Geld verdienen met de dood van een bekende Amerikaan? Dat kan op de website van

Grave Expectations

. Het principe is heel eenvoudig: je leest de roddelbladen en zoekt naar zwakke en ongezonde beroemheden, om vervolgens voor enkele dollars een aandeel te kopen op hun dood.

Nu in het nieuws