De Lollies likken aan succesnummers

Mark Tijsmans, de energieke wrapper op Ketnet en acteur in de soap

Thuis

, leeft zich samen met zijn broer Luk al vier jaar uit in de popgroep

De Lollies

. Sinds kort heten ze

Mark Tijsmans en De Lollies

, kwestie van de bekendheid van de zanger uit te spelen.

Hans Hermans

BR>

De Lollies

is een live-groep zonder cd, maar geniet toch een grote bekendheid. De ene na de andere cover vuren ze op het publiek af. Met hun felgekleurde kleren en gezond enthousiasme krijgen ze elke leeftijd in beweging.

Mark en Luk zijn de enige overblijvers van de oorspronkelijke groep. "De vrienden van vroeger hebben plaatsgemaakt voor professionele muzikanten en covers vervingen de eigen nummers. De act is het belangrijkste", zeggen de broers eensgezind, "maar de liedjes die we brengen, verschillen naargelang het publiek." Zijn er liedjes die altijd succes garanderen? "Nee", zegt Mark verwonderd, "dat varieert. Al zorgt

The way to your heart

meestal wel voor de vonk."

Van

De Lollies

valt voorlopig niet te leven. De muzikanten spelen in verscheidene groepjes. Luk werkt bij BASF en Mark combineert het zingen dus met acteren en presenteren. Misschien heeft dat te maken met het feit dat de groep nog geen cd heeft opgenomen. "We zijn niet fanatiek op zoek naar een platencontract. Het voordeel van een cd is wel dat je dan je eigen nummers op concerten kan spelen. Nu kent het publiek deze niet." En dus bestaat hun act vooral uit medleys, van Steps, The Radio's of Clouseau. "Wij zijn er gek op", vertelt Luk, "dat is ons concept. We maken van bestaande nummers iets van onszelf."

Mark Tijsmans en De Lollies spelen vanmiddag 22 september op het openingsfeest van de theaterwerkplaats Rataplan, Wijnegemstraat 27 in Borgerhout. Het concert is gericht naar vijf- tot elfjarigen, de toegangsprijs bedraagt 120 frank en het optreden begint om 14u. Reservering: 03/235.04.90.