Jean Dockx voelt zich gelukkig met nieuwe job

Print
ANDERLECHT - Ongeveer één jaar geleden - na de verloren thuismatch tegen het Zwitserse Grasshoppers Zürich - stuurde het bestuur van Anderlecht Arie Haan de laan uit en stelde Jean Dockx aan als hoofdtrainer. Dockx loodste paars-wit vanuit een hopeloze situatie nog naar Europees voetbal.
BR>Dockx zegde het trainersleven intussen vaarwel. Hij is bij Sporting nu hoofdverantwoordelijke voor de scouting en de prospectie. De kleedkamer heeft plaats geruimd voor een kantoortje ergens hoog in het Constant Vanden Stockstadion. Daar bekijkt Dockx scoutingsverslagen en videocassettes. "Elke dag moet ik een viertal video's bekijken", zegt Dockx. "Meestal zijn dat compilaties van de mooiste momenten van spelers, die hier door hun managers worden aangeboden. We hanteren altijd dezelfde werkwijze: eerst bekijken we de cassette, later wordt de voetballer in kwestie eventueel uitgenodigd voor een test."
Heimwee naar het trainersvak heeft Jean Dockx niet. "Ik heb hiervoor gekozen. In het begin had ik het wel wat moeilijk. Je ziet al die mensen met wie je al die jaren nauw hebt samengewerkt voorbijkomen, en dan moet je jezelf gaan opsluiten in die kleine cinema. Zeker bij mooi weer is dat vrij vervelend, dan zou je soms liever gewoon weer op dat trainingsveld staan."
Buitenkomen doet Dockx anders nog genoeg. Onlangs vertoefde hij in Zweden voor een tornooi van -18-jarigen. Op het einde van de maand trekt Dockx naar Ghana, waar een internationaal tornooi voor spelers onder de zeventien gehouden wordt.
Nu in het nieuws