Ward Hulselmans schrijft nieuwe reeks voor TV1

Print
Ward Hulselmans, scenarioschrijver van succesvolle tv-series als Heterdaad, Niet voor publicatie en Bex en Blanche, werkt aan een nieuwe reeks voor TV1. Geen krimi, want daar heeft hij voorlopig de buik van vol. Het wordt een maatschappijkritische fictieserie van dertien afleveringen die zich afspeelt in het Scheldeland. Rivier en veerponten nemen een belangrijke plaats in.
BR>De welstellende directeur van een houtzagerij (Jo De Meyere) krijgt het aan de stok met een volksvrouw (een rol waarvoor Antje De Boeck interesse heeft). De families van de hoofdrolspelers komen door het conflict in een 'oorlogssituatie' terecht.
Volgens Hulselmans zal het nog zeker twee jaar duren voor de reeks op het scherm komt. Aan de voorlopig titelloze reeks is hij al een jaar aan het schrijven. "Ik maak ik nu voor het eerst een doorlopend verhaal, al mijn vroegere serie waren losse afleveringen. Maar achteraf bekeken is het wel een luxe dat ik zo lang aan de verhaallijn kan werken. Nu schrijf ik de dialogen uit en zet de enscenering op."
Dat de reeks op TV1 komt, was ook niet vanzelfsprekend. Ward Hulselmans: "De trend is dat de doorsnee-Belg vasthoudt aan korte verhalen van één aflevering. De VRT-directie vroeg zich af of een reeks daarom wel geschikt was voor TV1. Ze wensten die eerder voor Canvas te reserveren. Maar ik heb ze kunnen overtuigen en die toegeving is wellicht de grootste stap geweest. Nu is er een productieploeg samengesteld om de nieuwe reeks in goede banen te leiden."
Dat Jo De Meyere de hoofdrol zal krijgen stond al vooraf vast. Hij gaat binnenkort op pensioen in het vast gezelschap van de VRT. "De Meyere is een acteur die sowieso aanslaat bij een groot publiek", zegt Hulselmans. "Twee jaar geleden zocht men voor hem al een rol in het post-Heterdaad tijdperk. Zijn hoofdrol in de nieuwe reeks is een gelukkige keuze, zowel voor hem als voor mij."

Nu in het nieuws