Terry Van Ginderen valt in voor La Esterella

Print
Dat Tante Terry kan zingen, kun je al drie dagen horen aan het eind van de nieuwe theaterproductie Talkshow in de Bourla. Terry (68) valt in voor La Esterella (80), die donderdag een zware val maakte tijdens de repetitie. Zij is ondertussen herstellende, mét nieuwe schouder. De ene Ester vervangt dus de andere. "Da's is niet juiste het werkwoord", zegt Terry Van Ginderen. "La Esterella is onvervangbaar!"
BR>
"Ik heb een hele grote bewondering voor La Esterella", zegt Terry Van Ginderen, de voormalige omroepster en tv-tante in kinderprogramma's. "Een grote dame. Ester is een oneindig lief mens en zo moedig! Ze heeft nochtans grote tegenslagen gekend in haar leven. Zelfs na deze kwalijke val blijft ze een vrouw met een enorm optimisme. Haar stem kan van klassiek tot rock 'n' roll aan."
Vervangen is een woord dat Terry wegwimpelt. "La Esterella is onvervangbaar. Ik wilde eerst een ander nummer zingen, één uit mijn repertoire. Maar It's a wonderful world, een nummer van Black, paste zo mooi in de context... Het is een zeer moeilijk nummer, maar de jongens van de band hebben me heel goed geholpen."
Die hulp mocht wel, want Terry werd pas vrijdagmiddag om 13.30 uur gebeld voor de première om 20 uur dezelfde dag. "Ik werd op de gsm gebeld in de Fnac. In de namiddag zou ik bij mijn zoon werken, maar hij heeft mij vrijaf gegeven en me aangespoord om het te doen. Ze zochten een moederfiguur, maar het is een tantefiguur geworden", lacht Terry.
Haar zoon haalde thuis de cd van Black op en Terry begon te studeren. Na een eerste repetitie in de Bourla, die tegelijk haar generale was, scheerde Terry nog naar huis, om een ander kleedje. Een paar uur later zong ze, op een foute inzet van het orkestje na, goddelijk, in een zwart kleedje dat aan Piaf doet denken. "Water en bloed gezweet", zucht ze.
"Ik doe het erg graag, het is fantastisch, toffe ploeg. De planken? Ach, da's een microbe die nooit sterft. Ik hoop dat Ester vlug beter is."

Lief


"Oooooch, mijn collega, da's lief", verwelkomt La Esterella Terry Van Ginderen in haar kamer in het Sint-Elisabethziekenhuis. "Ik ken Terry al jarenlang, zij nam ook op bij Philips. Jaja, de twee Esters zaten bij Philips", lacht Esterella. "Maar ze zijn wel met mij begonnen (lacht nog steeds)."
"Weet ge dat ik donderdagavond op de try out, nog na de val heb gezongen? Ik wist toen nog niet dat mijn schouder gebroken was. Toen ik van het trapje was gevallen, voelde ik me buiten bewustzijn gaan. Ik vroeg om een tas zwarte koffie, wat ik nooit drink, en ben op mijn knieën alleen rechtgekomen. Ik was de finale, en dan niet zingen?"
"Tom Lanoye is me al komen vragen of ik de tweede reeks in de Bourla niet kan zingen. Heel geire", zegt ze, "Maar ik heb het hem niet kunnen beloven. Ik heb nu een nieuwe schouder, maar ik ben te verzwakt. Ik heb al een liter bloed gekregen en vanmiddag opnieuw."
"Ik wens de hele ploeg het allerbeste", zegt La Esterella, "Ik wou dat ik erbij was."

Nu in het nieuws