Helen Hunt blijft beste actrice

Print
Hollywood heeft zijn oscars, de tv-industrie de Emmy Awards, die in zappend Amerika niet minder belangrijk zijn. De grootste prijsbeesten zijn ook bij ons op de buis vertrouwde koppen.
BR>
De acteursprijzen gingen alle naar bekende acteurs, die niet aan hun Emmy-proefstuk toe waren. Zo mocht Helen Hunt, vorig jaar ook al oscarwinnares voor haar rol in As good as it gets, voor het vierde opeenvolgende jaar de prijs voor de beste actrice in een komische serie in ontvangst nemen. Dat is telkens te danken aan haar rol als Jamie Buchman in Mad about you.
Beste mannelijke komiek was John Lithgow, die de leider speelt van een hilarische groep buitenaardsen in 3rd Rock from the Sun.
Ook Dennis Franz mocht voor de vierde maal een Emmy in ontvangst nemen als beste drama-acteur. Hij vertolkt een hoofdrol in de politiereeks NYPD Blue. Zijn vrouwelijke evenknie werd dit jaar Edie Falco, die een vrouw speelt die haar huwelijk met een mafioso wil redden in The Sopranos.
Grote verrassing is dat Frasier, al vijf jaar op een rij uitgeroepen tot beste komische serie, werd geklopt. De begeerde trofee ging naar Ally McBeal, een komische reeks over een bizar advocatenkantoor in Boston. Voorlopig nog niet bij ons op de buis te zien.
De maker van Ally McBeal, David E. Kelley, sleepte ook - voor de tweede achtereenvolgende keer - de prijs voor beste dramaserie in de wacht met The Practice.

Nu in het nieuws