IMS wordt omgedoopt tot TDS

De Nederlandse informaticagroep IMC, die ook in Antwerpen een belangrijke vestiging heeft, wordt overgenomen door zijn grote Duitse broer TDS. De transactie vindt plaats door middel van een aandelenruil en leidt tot een naamsverandering van IMC.

Koen Lambrecht

BR>"Wij hadden al plannen om onze naam te wijzigen. Wij waren immers van zins in het najaar naar de Amsterdamse startersbeurs te gaan en konden de bedrijfsnaam IMC niet beschermd krijgen", zegt Jacques Bindels, de topman van IMC Antwerpen. Dat alles is voortaan dus niet meer nodig: IMC wordt omgedoopt in TDS.

Het in 1995 opgerichte Nederlandse bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het implementeren van SAP bij middelgrote ondernemingen. SAP is een geïntegreerd softwarepakket voor de gehele bedrijfsvoering. Momenteel werken bij IMC een 120-tal mensen, waarvan 22 in Antwerpen.

TDS Informatietechnologie AG uit Heilbronn is een al wat oudere firma, zeker naar informaticanormen. Het bedrijf heeft in Duitsland een sterke positie verworven als aanbieder van outsourcing voor middelgrote bedrijven (50 tot 500 werknemers). Daarbij besteden deze bedrijven het technische luik van hun informatica uit. De server waarop bij voorbeeld de SAP-software loopt, kan dan zowel in het betrokken bedrijf als bij TDS staan.

TDS heeft 830 mensen in dienst en is behalve in Duitsland ook in Oostenrijk, Zwitserland en Groot-Brittannië actief. Voor dit jaar wordt op een omzetstijging van 4,95 naar 7 miljard frank gemikt.

IMC was voor TDS vooral interessant wegen zijn goede faam als SAP-installateur. Omgekeerd zal IMC de outsourcing-activiteit kunnen toevoegen aan zijn dienstenpakket. "Dat zal ons toelaten wat harder te groeien", weet Bindels.

Dat moet vooral na de eeuwwende bewaarheid worden. "1999 is een beetje een lastig jaar voor de hele branche. Dat heeft alles met de jaar 2000-problematiek te maken. Bij de bedrijven is er wel veel interesse voor onze producten, maar er wordt heel weinig aangekocht."

Het gevolg daarvan is dat ook IMC Antwerpen dit jaar wat langzamer groeit dan voorspeld. Niet zozeer qua omzet - die zal zeker rond de 110 à 120 miljoen uitkomen, tegen 33 miljoen in 1998 - maar wel qua personeelssterkte: in plaats van 30 tot 35 mensen blijft het bestand steken op 22.

Nu in het nieuws