New York gaat bacteriën te lijf

Print
De gezondheidsautoriteiten in New York zijn begonnen met een verdelgingscampagne van muggen, die de overbrengers zouden zijn van een virus dat hersenontsteking veroorzaakt. Drie ouderen zijn aan de encefalitis bezweken, van zes anderen staat vast dat zij zijn besmet. Daarnaast zijn er nog 89 vermoedelijke gevallen van besmetting.
BR>Burgemeester Rudolph Giuliani hield de inwoners voor dat er geen reden is tot paniek, omdat het aantal besmettingen gering is. Ook de bijwerking van de verdelgingsmiddelen, die in de lucht en op de grond verspreid worden, op bijvoorbeeld ogen en luchtwegen is betrekkelijk onschuldig.
Intussen kampt de staat New York met een uitbarsting van diarree. Aan de door coli-bacteriën veroorzaakte epidemie stierven twee mensen: een meisje van 3 en een man van 79. Waarschijnlijk zijn meer dan 600 mensen besmet die eind augustus een jaarmarkt in het plaatsje Malta bezochten. Volgens het hoofd van de gezondheidsdienst Antonia Novella kan de coli-epidemie zich ontwikkelen tot de grootste in de VS tot nog toe.
Ook in Illinois zijn meer dan 100 mensen door diarree getroffen, eveneens nadat zij een volksfeest hadden bezocht. De autoriteiten vermoeden dat in beide gevallen coli-bacteriën van nabijgelegen koestallen door regenwater in de watervoorziening zijn terechtgekomen.

Nu in het nieuws