"Geloof in eigen mogelijkheden is zoek"

Print
Schoten
BR>SCHOTEN - Na de tegenvallende openingswedstrijd incasseerde Schoten in Torhout een tweede opdoffer. "Met de resultaten van de eerste speeldag in het achterhoofd komt dat wellicht als een verrassing over", zegt hulptrainer Van Looy. "Wie de wedstrijd gezien heeft, weet echter beter. De thuisploeg kwam een stuk snediger voor de dag. We konden enkel in het vierde kwartier voor pressie zorgen. Voor de rest controleerde Torhout de wedstrijd."
Naast de langdurig geblesseerden Van Bouwel en Silva Filho moesten ook Daniël Simmes en Paul Franken forfait geven. Bij de rust bleef Chris Janssens met een blessure in de kleedkamers. In zijn plaats kwam Winnie Portael.
"We missen een viertal basispionnen, maar we mogen ons niet verschuilen achter dat excuus", stelt Mon Van Looy. "De jongens die hun kans krijgen, zouden van de gelegenheid moeten gebruik maken om een vaste stek af te dwingen. Qua inzet zouden ze toch een tandje moeten bijsteken.
De hele ploeg gaat onder een complex gebukt. Het geloof in eigen mogelijkheden is zoek. Voetbaltechnisch behoren we tot de beste ploegen van de reeks, maar dat gaat door overhaasting verloren. De favorietenrol werkt blijkbaar de faalangst in de hand. Alleen een goed resultaat kan ons uit de neerwaartse spiraal halen."
Nu in het nieuws