"Ik ben heel diep moeten gaan"

Print
Marc Herremans zet kroon op seizoen door overwinning op BK triatlon
BR>MOL - "Een nieuwe titel zou een mooie bekroning zijn voor een goed seizoen", vertelde Marc Herremans op de vooravond van het Belgisch kampioenschap op het Molse Zilvermeer. Na nauwelijks 1uur en 45 minuten wedstrijd was het zover. Wuustwezel kon nog eens in een feeststemming worden gedompeld nadat hun held op grootse wijze de driekleur in de kwarttriatlon had veroverd na een erg snelle slijtageslag waarbij de favorieten met bosjes moesten afhaken.
BK Triatlon
Ditmaal geen hectische toestanden na afloop van de titelren want Marc Herremans stond erg fris de pers en supporters te woord. Dit beeld vormde een schril contrast met het tafereel dat we in Brasschaat kregen voorgeschoteld toen de reus van Wuustwezel zo diep was gegaan dat hij minuten lang moest recupereren en bijkomen in de eerste hulppost.
"En toch ben ik erg diep moeten gaan om hier te kunnen winnen", bekende de Rider-atleet. "De warmte en het hoge tempo hebben het ons bijzonder moeilijk gemaakt tijdens de fietsproef. In de aanvangskilometers wou ik zo snel mogelijk naar de leiders rijden en op dat ogenblik bleven enkele atleten de kat uit de boom kijken.
Toen we eenmaal een kopgroep hadden gevormd met tien, ging het iets gemakkelijker. Toch wou ik het de anderen knap lastig maken alvorens aan die afsluitende kwartmarathon te beginnen. Daar heb ik niet lang stil gezeten en ben bijna onmiddellijk in de aanval gegaan. De kloof was in het begin misschien niet zo groot maar ik voelde mijn vertrouwen stijgen en wist dat die titel lag te wenken."

Iron Man


"Deze zege is inderdaad een bekroning voor mijn seizoen en vanaf nu ga ik het accent verleggen naar de lange afstand. Sydney kan ik ondertussen wel zo goed als zeker vergeten en daarom heb ik voor mezelf de lat op Hawaii gelegd. Volgend seizoen staat alles in het teken van de Iron Man."
Uiteraard zullen de supporters van Marc Herremans hun favoriet nog aan het werk zien in België, tot groot jolijt van Rene Vermeiren. De auteur van 75 jaar Rik Van Steenbergen was gastcommentator in Mol en heeft als fiere inwoner van Wuustwezel meteen de smaak te pakken gekregen dank zij het exploot van zijn gouwgenoot.
Nu in het nieuws