"Voor de rust waren we nergens"

Print
Antwerp-kapitein Geert Emmerechts wil misstappen in eigen huis vermijden
BR>DEURNE - Antwerp verloor vorige zaterdag tegen Cercle Brugge zijn eerste punten van het seizoen en ziet daarmee die andere titelfavoriet, La Louvière, voorlopig twee punten uitlopen. "Om aanspraak te maken op de titel mogen we thuis niet teveel punten verliezen", vindt een ontgoochelde Geert Emmerechts.
Antwerp
Dat Antwerp de volle buit niet kon thuishouden, heeft het vooral aan zichzelf te wijten. De Great Old begon bijzonder slap aan de wedstrijd en liep de hele eerste helft achter de feiten en vooral achter de bal aan. Emmerechts weet niet wat er schortte in de eerste vijfenveertig minuten.
"Iedereen was er voor de match op gebrand om de zaken stevig in handen te nemen", zegt de kapitein van Antwerp. "Toch liep het helemaal niet. We waren voor de rust gewoon nergens. Cercle Brugge speelde de bal goed rond en wij stelden daar veel te weinig agressiviteit tegenover.
We speelden ook veel te ver uit elkaar. We wisten dat Cercle een sterke ploeg had, maar dat het voor ons zo moeizaam verlopen is, dat ligt helemaal aan onszelf. Als we aan de match waren begonnen zoals we waren geëindigd, dan zou het helemaal anders uitgedraaid zijn."
Na de pauze kwam inderdaad een ander Antwerp op het veld en in de slotfase had rood-wit het laken nog naar zich toe kunnen trekken. "Als je de kansen naast elkaar legt dan konden we aanspraak maken op de zege. Ik vind dat we twee punten verloren hebben. Qua spel was alles netjes in evenwicht. We domineerden elk een helft.
Jammer dat die tegengoal precies viel op het moment dat we beter in de wedstrijd waren gekomen. Maar ondanks de ontgoocheling moeten we ook het positieve onthouden. We hebben de tweede helft laten zien dat we een tegenstander onder druk kunnen zetten en kansen afdwingen. Dat geeft hoop voor de toekomst."

Titelstrijd


Ondertussen blijft concurrent La Louvière de zeges opstapelen. Ook RWDM moest er zaterdag aan geloven. "La Louvière is heel sterk bezig. Zij zullen wellicht onze belangrijkste concurrent worden in de titelstrijd, maar dat wisten we op voorhand. De competitie is nog heel lang. Maar als we de titel willen binnenhalen, mogen we toch niet te veel misstappen begaan zoals zaterdag. Zeker in eigen huis moeten we dat vermijden."
Nu in het nieuws