"Op deze manier kunnen wij van niemand winnen"

Print
Kapellen
BR>KAPELLEN - Mark Talbut zat zondagavond na de wedstrijd diep in de put. "Ik denk er ernstig over na of ik hier nog mee doorga", was zijn commentaar. "Op deze manier kunnen wij van niemand winnen. Ik ben ontgoocheld over het lage rendement van onze trainingen. Een hele week werken we in functie van zondag en telkens worden de verwachtingen de grond ingeboord. De spelers pikken te weinig op."
In vergelijking met de wedstrijd op Cercle waren Tom Van Aelst en Roel Heye afwezig. "Te vroeg denken dat je er bent, is het grootste gevaar dat een jongere bedreigt. Door hun verwijzing naar de reserven hoop ik een reactie bij Tom en Roel los te weken.
Ze mogen niet tevreden zijn met de gang van zaken en moeten beseffen dat we in tweede klasse spelen. Dit is voetbal op een serieus niveau en dat moet ook zo benaderd worden. Als ze positief reageren hebben ze weer een belangrijke stap gezet."
Vraag is of Jankovic en Vukicevic die les ondertussen ook begrepen hebben. Voor Mark Talbut is de tolerantiedrempel stilaan overschreden. "Voetbaltechnisch zijn ze wellicht de twee meest begaafden, maar hun mentaliteit is een schande. Voor jongens als Franken die voetbal combineren met een voltijdse dagtaak, moet dat een doorn in het oog zijn. De prestaties van Guy lijden daar trouwens onder. Hij besteedt te veel energie aan het oprapen van steken die de anderen laten vallen."
Volgens Talbut heeft Kapellen behoefte aan een viertal spelbepalende figuren. "Maar dat is onhaalbaar", zegt hij. "Vanavond testen we in een vriendschappelijke wedstrijd op Brasschaat een laatste man van Lommel. Als dat een meevaller is, kunnenn we het systeem aanpassen. Met vier op een lijn is niet houdbaar."
Nu in het nieuws