Paul Breugelmans sleept Brasschaat naar gelijkspel

Print
Zaalvoetbal
BR>BRASSCHAAT - Met het gelijkspel tegen TL Ranst heeft J&J Brasschaat, na de verrassende winst in Ougrée, opnieuw bevestigd dat het in de topklasse zijn mannetje kan staan. Met een zwakke eerste helft en een 1-4 achterstand zag het er vrijdag nochtans niet zo naar uit. Onder impuls van een niet aflatende Paul Breugelmans onderging de thuisploeg in de tweede helft echter een totale gedaanteverwisseling.
Breugelmans zorgde met twee treffers zelf voor de aansluiting. De laattijdig van de bank gehaalde Yves Van Tricht tekende in de slotfase voor de verdiende gelijkmaker. Een sensationeel verloop, waarin Paul Breugelmans het grootste aandeel opeiste. Meteen bevestigde hij, na een schorsing van drie jaar, als debutant op het hoogste niveau een opvallende rol te kunnen spelen.
"Onze eerste helft was zeker niet om over naar huis te schrijven. Voor wij het goed en wel beseften, had Ranst de mindere concentratie in onze verdediging afgestraft. Dat bracht ons helemaal van de kook", stelt de Merksemnaar.
"Als je Ranst de vrije ruimte geeft, dan loopt die ploeg over je heen, want ze hebben veel ervaring in hun rangen. Na de pauze heeft iedereen een vuist gemaakt, met het gekende gevolg. Er zat zelfs nog een overwinning in. Maar doelman Van Den Branden belette op de valreep Gessner het scoren met een sublieme redding."

Evolutie


Maar goed, voor een gelijkspel wilde iedereen vooraf tekenen. Over mijn persoonlijke prestatie ben ik best tevreden. Na drie jaar afwezigheid had ik slechter verwacht. Het niveau in eerste afdeling was mij trouwens onbekend. Een vergelijking met tweede klasse is niet te maken.
Er is de laatste jaren een evolutie gebeurd in het zaalvoetbal. Door de enorm harde aanpak van bepaalde ploegen, leunt het wat dat betreft meer bij het veldvoetbal aan. Ook de nieuwe, minder botsende bal vergt een serieuze aanpassing. Maar ik pas me vrij snel aan", besluit Breugelmans.
Nu in het nieuws