"Eindelijk werk op de plank"

Print
Germinal Beerschot
BR>ANTWERPEN - Het zat doelman Jan Moons van Germinal Beerschot dit seizoen nog niet echt mee. Vorige zaterdag op Lokeren was zijn aandeel in het behaalde punt van zijn ploeg niet gering, hoewel ook Jan na de wedstrijd met een wrang gevoel achterbleef. Een puntje buitenshuis is niet mis, maar er zat duidelijk meer in.
"De trainer had er tijdens de rust op gedrukt om niet te ver op onze eigen helft terug te zakken", vertelt Jan. "Toch lieten we Lokeren toe in de wedstijd te komen en zo geraakten we zelf in de problemen. Wij vergaten te blijven voetballen zoals in de eerste helft.
Lokeren verstuurde enkel lange ballen richting mijn doel in de hoop dat na een duel de bal eens goed zou vallen. Zo kwam ook hun gelijkmaker tot stand: een vrije trap, een kopduel, een kluts en binnen."
Ondanks dat ene tegendoelpunt mocht Jan Moons samen met Marc Degryse op een meer dan behoorlijke prestatie terugblikken. "Het werd wel eens tijd ook", pikt Jan in. "Al sinds de voorbereiding word ik constant geplaagd door kleine maar hinderlijke kwaaltjes. Zo moest ik recent nog afzeggen voor de ligacupmatch tegen Harelbeke wegens een weerbarstige nekspier. Donderdag werd mijn nek nog behandeld. Nu is de hinder bijna helemaal verdwenen."

Vertrouwen


"In vergelijking met onze vorige wedstrijden kreeg ik in Lokeren eindelijk eens werk op de plank. Op Lierse en Club Brugge krijg ik respectievelijk drie en twee ballen binnen het kader en het werden evenveel doelpunten. Ook in onze thuiswedstrijden incasseerde ik telkens een doelpunt, maar verder had ik niks te doen. Het deed deugd dat ik nu vanaf het begin in de wedstrijd zat.
Dat geeft het nodige vertrouwen op hoge ballen, je speelt mee als libero, kortom, tegen Lokeren voelde ik me nog eens keeper. Met twee thuiswedstrijden voor de boeg moeten we in staat zijn voldoende punten te verzamelen om van een geslaagde start te kunnen spreken."
Nu in het nieuws