Bronzen Van Mechelen mag naar Italië

Print
Wielrennen
BR>SINT-NIKLAAS - Wouter Van Mechelen was heel geconcentreerd toen hij zich warm reed, enkele minuten voor zijn vertrek in de chronorace. Hij wist dat hij als één van de topfavorieten van start ging maar met die druk heeft de Brasschatenaar al een tijdje leren leven. Overal waar hij aan de start komt, wordt er naar hem gekeken.
"Ik heb het parcours grondig verkend en ben ervan overtuigd dat enkel de sterkste kan winnen. Ik ben er klaar voor maar weet zeker dat het niet gemakkelijk zal worden." De feiten gaven de EBC'er gelijk.
Van Mechelen deed wat van hem verwacht werd, ontgoochelde geenzins maar het was onvoldoende om goud te pakken. Halverwege werd dat al duidelijk. Toen al zetten Kevin Deweert en Kevin Van Impe een betere tijd neer en die achterstand kon hij niet meer weggommen in de tweede ronde.
Het siert Van Mechelen dat hij geen excuses zocht voor zijn nederlaag maar die sportief aanvaardde. "Kan ook moeilijk anders", stelde hij achteraf. "Als je meer dan een halve minuut moet toegeven op de winnaar dan is er geen discussie mogelijk. Ik kan niet anders dan Van Impe feliciteren met zijn overwinning."
Mogelijk verzachtte het besef dat zijn brons goed was voor een WK-ticket de nederlaag. De bondscoach had eerder al aangegeven dat de twee van vier gepreselecteerden die het best zouden presteren in het Waasland, op beide oren mochten slapen. Die belofte werd niet gebroken. Samen met Stefan Wijnands mag de Antwerpenaar begin oktober in Treviso de Belgische kleuren verdedigen op het WK. Daar was hij terecht fier op.

Souplesse


In de aanloop naar die opdracht gaat Wouter geen speciaal programma volgen. "Het gaat daar om een vlakke omloop en dat betekent dat de snelheid erg hoog zal liggen. Het is dus best dat ik vanaf nu vooral vlakke wedstrijden zal rijden waar ik de nodige souplesse kan opdoen. Ik zal me ook beperken tot één wedstrijd per week want ik wil fris aan de start komen en over al mijn mogelijkheden beschikken. Pas dan wordt een behoorlijke prestatie mogelijk."
Nu in het nieuws