Topper eindigt met monsterscore

Print
Vrouwenvoetbal
BR>KALMTHOUT - In tweede provinciale A ontving het Kalmthoutse Heibos, tweede in de rangschikking na leider Kontich B, zaterdag titelpretendent Berchemse Sportvrienden A. Onder tropische temperaturen zorgden beide teams voor een wervelende wedstrijd en waar vuurwerk.
De bezoeksters liepen binnen twintig minuten uit naar een forfaitscore via treffers van Veerle Verbouw (2), Veerle Beeldens (2) en Nathalie Nlandu Masunda. Kort voor de rust scoorde Veerle Verbouw haar derde van de namiddag en met 0-6 leek Heibos uitgeteld.
Na de welgekome verfrissing vochten de gastvrouwen echter met hernieuwde moed terug. Nadat eerst de technisch balvaardige Helen Koch na een zoveelste solonummer kon milderen (1-6), bracht Kim De Bruyn de gasten via strafschop naar 1-7. Dat bluste zeker niet het vuur bij de thuisploeg die naderde tot 3-7 via alweer Helen Koch en Sara Geeraerts. In de slotminuut liet Veerle Beeldens de eer aan Julie Wilten om de eindstand op een vooroorlogse 3-8 te brengen.
In eerste provinciale bevestigden de Antwerpse Girls door een 2-5 winst bij Poppel. Maureen De Keyser, Tamara Thyssen, Kristel Broothaers, Debby Vets en Ellen Meekels maakten de Antwerpse doelpunten.
Leider Schilde schoof in deze reeks met een 7-3 afstraffing zwaar onderuit bij het sterke Achterbroek, terwijl co-leider Kontich A met een droge 10-0 score gemakkelijk afstand nam van het zwakke Hombeek. Door het verlies van de andere kopploegen komt Kontich nu alleen aan de leiding met het maximum van de punten.
In tweede nationale kon 't Rozeke Schoten op het veld van Basècles haar veldoverwicht niet in goals uitdrukken. Door een onfortuinlijk own-doelpunt van Karin Van Reyendam kregen de Antwerpenaars uiteindelijk nog het deksel op de neus en verloren nipt met het kleinste verschil. Volgende zaterdag verwachten ze aan de Hoogmolenbrug evenwel de eerste driepunter tegen de Cerkel Ladies uit Brugge.
Nu in het nieuws