Rik Ceulemans maakt indruk

Print
Atletiek
BR>VORSELAAR - Om en bij de 250 deelnemers daagden zaterdagnamiddag op voor de Monumentenloop in Vorselaar, een wedstrijd over 15km door de prachtige natuur en langs de bekendste monumenten.
De Kasteellopers hadden van hun organisatie echt werk gemaakt. Een orkestje bezorgde de deelnemers muzikale ondersteuning en bovendien werd elk momument langs de omloop uitvoerig beschreven. De meeste deelnemers hadden voor dit laatste niet bepaald interesse.
Of toch. Vlaams kampioen halve marathon Peter De Vocht had er duidelijk van genoten. "Ik was naar hier gekomen omdat men thuis vloer aan het plaatsen is en ik in de weg liep.
Bovendien is deze organisatie een prima voorbereiding op de halve marathon in het Nederlandse Deurne. Ik heb werkelijk genoten van de natuur en van de momumenten."

Marathon


Het was nochtans Rik Ceulemans die er onmiddellijk de pees op legde. De ATLA-atleet, die vorige winter het veldloopgebeuren in Limburg beheerste, was naar Vorselaar gekomen om er een test te doen in het vooruitzicht van zijn tweede marathon.
"Begin dit jaar heb ik in Hamburg een tijd van 2u17' gerealiseerd. Ik maakte daar toen een boel fouten. Binnen enkele weken neem ik deel aan de marathon van Keulen en daar wil ik zeker niet dezelfde fouten maken. Ik streef naar een chrono onder de 2u15'."
Ceulemans maakte inderdaad een sterke indruk. Binnen de korste keren bouwde hij een voorsprong op van enkele honderden meters op het drietal Pedro Rens, Sus Renders en thuisloper Wilfried Bluys.
Iets verderop volgde een grotere groep met onder meer André Beneens, Wim Renap, Wim Lievens en Jos Beyens. Een aantal plaatsen verder passeerde Peter De Vocht.
Rik Ceulemans bleef ongenadig sterk doorgaan. Halfwedstrijd bedroeg de kloof met de achtervolgers al meer dan één minuut. Aan de aankomst zou het verschil bijna drie minuten bedragen.

Veteraan


Het spannendst was de strijd voor de tweede plaats. Halfwedstrijd leek Pedro Rens enige afstand te nemen. De atleet uit Westerlo werd evenwel teruggegrepen door Bluys en Renders. Even later moest Renders lossen. De trainende Peter De Vocht zou de ACHL-atleet nog voorbij lopen.
In de laatste kilometers nam Pedro Rens dan toch afstand van Wilfried Bluys, die weliswaar eerste veteraan werd. Herman Lievens, organisator van de uitslagenverwerking, kon nog voldoende tijd vrijmaken om de jogging over 4km te winnen.
Nu in het nieuws