"Wij waren veel gevaarlijker"

Print
Witgoor houdt aan ontmoeting met Zwarte Leeuw tweeslachtig gevoel over
BR>DESSEL - Aan de confrontatie met Zwarte Leeuw hield Witgoor een tweeslachtig gevoel over. Enerzijds was het gelijkspel een resultaat waarvoor het vooraf best had willen tekenen, maar anderzijds heerste het onbehagen dat onvoldoende boni gepuurd was uit de rijke mogelijkheden.
Witgoor
Ramazan Ustun was daarbij de man in the picture. Zijn eerste kans was meteen goed voor een fraaie kopbaltreffer, maar daarna verloor hij telkens weer het overzicht en deed hij knappe soloacties in het niet verzinken door ze zelf te willen afronden.
Schitterende dribbelnummertjes, dat wel dus, maar wat een gammele afwerking. Trainer Herman Fransen was zich maar al te goed bewust van de nare consequenties.

Eigenzinnig


"Bij de rust moest de match gespeeld zijn", constateerde hij een tikkeltje bitter. "In de eerste helft hadden we zeker het verschil kunnen maken, want de beste en meeste kansen waren voor ons.
Zwarte Leeuw toonde zich weliswaar iets beter in balbezit, maar het was beslist niet zo gevaarlijk als wij. Jammer dat Ustun soms te persoonlijk handelt. Het is frustrerend te moeten vaststellen dat hij ondanks mijn richtlijnen en opmerkingen geen overzicht houdt in zijn acties, maar zijn eigen zin wil doordrijven.
Hij dwingt de kansen zelf af, maar vergeet dan de zin voor samenspel. Let wel: dit is geen verwijt, enkel een realistische vaststelling. Onze beide spitsen zijn trouwens ietwat te individualistisch aangelegd en daardoor gaat het voorin wel eens mis."

Statisch


"Mijn opdracht voortdurend te bewegen om de in duels vrij statische mandekkers van Zwarte Leeuw om de tuin te leiden, hebben ze wel uitstekend uitgevoerd. Alleen zat er veel meer in hun acties.
De onbeschikbaarheid van mijn zoon Guy was dan weer een handicap voor mijn middenveld. Toch mag de oogst uit onze eerste twee wedstrijden er best zijn. Vier op zes, wie had dat gedacht?
Een zes op zes, wat niet eens een utopie was, zou natuurlijk fantastisch geweest zijn, maar we zijn de eerste weken alvast goed doorgekomen en hebben geen moment ondergelegen. De ploeg heeft ook getoond dat in elk compartiment veel goede wil aanwezig is. Dat is een positieve conclusie."
Nu in het nieuws