"Ons optrekken aan dit eerste punt"

Lille

BR>

LILLE -

Over de uitslag was er geen discussie na de eerste thuiswedstrijd van Lille. Het bezoekende Veldwezelt had evenveel of zelfs meer inhoud dan Lille.

Dat maakten de Limburgers ook duidelijk voor de pauze met fris, bijwijlen snedig en oogstrelend voetbal. Hun afwerkers lieten het vooral in het derde kwartier afweten of was het doelman Roosen die zich nog maar eens in de kijker speelde?

"Omdat we op het middenveld dreigden te verdrinken, heb ik tijdens de rust bijgestuurd", verduidelijkte trainer Dillen. "Nadat Gielis en Varol ons op een veilig gewaande voorsprong tilden, leek de buit binnen.

Werdens en Varol kregen daarop zelfs de mogelijkheid om de Limburgers definitief uit te tellen. Dat gebeurde niet en toen Cannaerts even later uitviel verloren we meteen ook ons aanspeelpunt op het middenveld. Begrijpelijk dat we het daarna nog knap lastig kregen.

Veldwezelt kwam eerder goedkoop, maar eigenlijk niet eens onverdiend toch nog op gelijke hoogte. Door de afwezigheid van enkele steunpilaren ontbreekt uiteraard de ervaring maar het geeft aan de jongeren de kans om zich te meten. Er was veel goede wil aanwezig en daar kan verder op gebouwd worden."

Nu in het nieuws