Succes voor duiveltjes

Print
Nationaal jeugdvoetbal
BR>Verbroedering Geel
GEEL - Het valt niet mee voor de nationale jeugd van Verbroedering in eerste. Toch boekten de duiveltjes -7B een 5-11 succes op Lokeren. Lorenz Mols (4), Yannick Verheyen (3), Ruben Aerts (2), Ewout Van Esch en Jens Van der Borght zetten de netten bol.
Ook de poulains van trainer Nico Janssens van -7A brachten de volle buit mee naar huis. Yannick Janssens (4), Pieter Michiels (4), Niels Deckers (2), Nenad Miljanovic, Samuel Van De Craen en Michaël Van Waeyenbergh bogen een 2-0 achterstand om in een 2-13.
De duiveltjes A -8 jaar leverden een prima partij op Lokeren. Onder impuls van een bedrijvige Jef Vos (2) en Yves Lauvrijs bouwde Geel ee 1-3 voorsprong op. Lokeren tapte na de verfrissing uit een ander vaatje en hing tweemaal na geharrewar de bordjes gelijk.
Een fysiek sterker Lokeren scoorde op de valreep met een verre hoge bal en doelman Glen Baeten was kansloos. Ondanks de nipte 4-3 nederlaag toch een flinke prestatie van de duiveltjes van trainer Ivan Vos.
De preminiemen -9A kregen een 8-1 nederlaag aangesmeerd op Lokeren. Thomas Van de Vonder scoorde het eerreddend doelpunt.
De preminiemen -9B draaiden halfweg met een 4-0 achterstand. Vincent Kaabi bracht Geel met zijn hattrick nog terug tot 4-3.
De preminiemen -10 sneuvelden op Germinal Beerschot Antwerpen met 3-1. Ken Wouters tikte wel de 1-1 gelijkmaker binnen. Maar de thuisploeg vond een zich degelijke werende portier Koen Govaerts nog tweemaal in gebreke.

Knapen serveren propagandavoetbal


KVC Westerlo
WESTERLO - De -14-jarige nationale knapen van Jan Mens schreven geschiedenis tegen KV Mechelen. Ondanks een redelijk evenwichtige partij keken ze bij de rust tegen een 2-5 aan.
De herneming was van de bovenste plank: puur propagandavoetbal. Resultaat: een onverhoopte, maar ruim verdiende 10-7 overwinning. Raf Lenaerts speelde hier als absolute uitblinker in het middenveld een heel belangrijke rol.
De -17-jarigen van Dirk Verbraken brachten vanaf het tweede kwartier erg aanvallend en sterk voetbal in Lommel, maar verloren wel met 2-1. Alleen Jan Hendrickx kon één van de vele kansen omzetten.
Swa Peeters en zijn scholieren zetten tegen Lommel een 2-2 neer. Jo Beyns en Joeri Vaes werkten af. Een gemiste strafschop had hier voor winst kunnen en moeten zorgen.
Op Standard Luik (2-1) moesten de duiveltjes van Staf Schapmans zeker niet blozen. De thuisploeg was een stuk agressiever en dat maakte het verschil.
Bert Engels schoot de -16-jarigen op voorsprong op KV Mechelen. Ook hier was de thuisploeg bitsiger en dat leidde tot een 2-1.
In de herneming werden vier nieuwe krachten ingegooid. Westerlo trok meteen aan de touwtjes, kreeg twee elfmeters niet, maar invaller Gerrit Put maakte er wel verdiend 2-2 van. Het waren de invallers die de partij deden kantelen.

Eerste zege voor miniemen


Dessel Sport
DESSEL - De miniemen en de kadetten brachten een zes op zes mee uit Tienen. De kleinsten behaalden hun eerste overwinning na een degelijke wedstrijd. Hun doorlopend overwicht leverde drie doelpunten op. De makers ervan waren Bart Geudens, Jochen Fonteyn en Thomas Dries na een combinatie met Yannick Hannes.
In een evenwichtige eerste helft met kansen aan weerszijden zette Wim Dickens de kadetten op voorsprong. Een sterker Dessel liep na de hervatting verder uit via Lander Keersmaekers (2). In de slotfase kwam Tienen nog terug tot 1-3.
De scholieren moesten de wet van de sterkste ondergaan tegen Standard: 0-2. Met een doelpunt in elke speelhelft namen de Rouches de punten vrij makkelijk mee naar de Vurige Stede.
De uefa's waren vrij omdat Standard niet over een uefa-team beschikt.

Miniemen in absolute glansrol


Hoogstraten VV
HOOGSTRATEN - De HVV-miniemen frommelden een fikse 6-1 in de Gentse zakken. Racing maakte geen kans tegen een puik voetballende thuisploeg. Hoogstraten liep er in alle lijnen onverzettelijk bij, ging met het gros van de duels aan de haal.
Boudewijns, zo'n beetje het boegbeeld, knalde vier keer raak. Frédéric De Wilde en Perry Van De Mosselaer zorgden mee voor het half dozijntje. Maar let wel, de hele groep verdiende een grote pluim.
Bij de knapen viel minder vreugde te rapen. HVV beleefde een enigszins rampzalige start. Een 0-2 na hooguit tien minuten. De roodjes herpakten zich, Stefaan Leysen schonk vorm aan een stukje hoop.
Een slippertje van Yannick De Roover gooide de 1-3 in de Gentse schoot. Ere wie ere toekomt, de Hoogstraatse doelman werkte dat uitschuivertje glansrijk weg. Het was De Roover die de averij beperkte tot een 1-4 vonnis.
De Hoogstraatse uefa's pikten een dik verdiend puntje in. Jan Koyen trapte met een rake uitval de 0-1 op het bord, Racing werkte zich nog voor de rust langszij.
Een schitterend afstandsschot van Hans Peeters loodste HVV opnieuw aan de leiding. De Gentse gelijkmaker sproot voort uit een strafschop. Geert Janssen had weliswaar een fraaie reflex in huis, maar de tweede uithaal was hem te machtig.
De HVV-scholieren werden genekt door een tekort aan afwerking. Eerlijk waar, Hoogstraten deed nooit onder voor zijn gastheer. Maar Racing Gent schoot drie keer met scherp, HVV uitsluitend met losse flodders.
Nu in het nieuws