"We vonden de sleutel niet"

Print
Jarige Peter Meeusen heeft na vierde Geels gelijkspel op rij geen reden om te vieren
BR>GEEL - Trainer Paul Put riep zijn troepen daags na de belabberde prestatie tegen Standard samen voor een evaluatie en een training. Dat was na de jongste drie competitiematchen niet meer gebeurd. De zwakke prestatie van Verbroedering had nochtans veel te maken met het spel dat Standard hen opdrong.
Verbroedering Geel
"We durfden niet voetballen omdat we te veel respect hadden voor de vijand", vatte Peter Meeusen de bange houding van de thuisploeg samen. Meeusen mocht zaterdag voor de wedstrijd 26 kaarsjes uitblazen bij vrouwtje Katleen, die in afwachting van de geboorte van een tweeling vorige donderdag in het ziekenhuis werd opgenomen.
"Ik stond de voorbije dagen meer in het ziekenhuis dan op het oefenveld, maar dat heeft niets te maken met de mindere prestatie tegen Standard", zei Meeusen.
"Dit was een moeilijke, zeg maar gesloten wedstrijd. Wij vonden nooit de sleutel om de deur bij Standard open te doen. We vergaten te voetballen. De trainer maakte zich kwaad tijdens de rust en zei: 'Jongens, jullie durven te weinig, dat kan niet.'
We bleven ook tijdens de tweede helft het middenveld overslaan. Miklos Lendvai en Bruno Versavel kwamen niet in het stuk voor. Allicht had Standard zijn huiswerk goed gemaakt. De Rouches wisten dat ons middenveld en de flanken moesten worden afgeblokt."

Defensies baas


"We mogen niet tevreden zijn, maar Standard is ondanks alle commotie rond de ploeg een sterk geheel", vond Georgica Vamesu. "Ik meen dat de defensies van beide ploegen baas waren over de aanvallers. Ik had een lastige klant aan Ivica Mornar, maar veel kansen heeft hij niet gehad.
We verloren voor de vierde keer op rij niet, maar tellen nog maar vier punten. We doen er best aan om zo snel mogelijk die eerste zege te pakken om het vertrouwen te behouden."
Bruno Versavel was de pechvogel van de avond. Hij moest diep in de tweede helft worden afgevoerd met een voetblessure. Rontgenfoto's wezen inmiddels uit dat het om enkele scheurtjes in de band van de bovenvoet ging.
"Toen ik naar mijn voet keek, vreesde ik voor een breuk", zei hij. "Alles valt mee, maar ik mis wel de wedstrijd tegen Germinal Beerschot. Het zit me blijkbaar niet mee dit seizoen. Uitgerekend op de dag dat het verband aan mijn hand werd verwijderd, moet mijn voet voor minstens drie dagen in een gipsverband."

"We danken dat punt aan Ronny Schuermans"


GEEL - Björn Smits nam diep in de tweede helft de enige echte doelkans van de thuisploeg voor zijn rekening, maar zijn kopbal zoefde nipt naast.
"Ik raakte de bal net niet goed, jammer", zei hij. "Ik ben totaal leeggespeeld. Ik moest voortdurend achter de feiten aanhollen. 'We lopen, maar dat haalt niets uit', zei Miklos Lendvai tijdens de wedstrijd tegen mij en hij had gelijk.
Ik ben de eerste om te benadrukken dat dit Geel het moet hebben van karakter en kracht, maar vanavond holden we voortdurend achter de feiten aan.
Allez, ik voelde al vroeg in de wedstrijd dat we in een ondergeschikte rol werden geduwd. Ik ken dat gevoel van vorig seizoen bij Oostende. Pas op, Standard is een goede ploeg. Meer, ik had geenszins verwacht dat ze zo aanvallend zouden spelen.
We waren een beetje verrast. Maar dit resultaat is geen schande. We pakken tenslotte een punt, al hebben we dit aan Ronny Schuermans te danken. Hij hield ons in de slotfase overeind.
Misschien werd er na de sterke prestaties tegen Lokeren en Genk ook te veel van ons verwacht. Iedereen is de lat altijd maar hoger gaan leggen. In deze optiek is dit resultaat niet slecht. Ik vermoed dat inmiddels iedereen weer met beide voetjes op de grond staat."

"Niet kunnen profiteren van Ivic-crisis"


GEEL - "Vooraf hoopten we te profiteren van de Ivic-crisis, maar dat is ons niet gelukt", vond Jo Geerinckx. "Het ontbrak Standard helemaal niet aan zelfvertrouwen.
Dat kon van Geel niet worden gezegd. We slaagden er niet in de bal vooraan bij te houden. Omdat Standard verdedigend sterk in zijn schoenen stond en omdat niemand de bal kwam opeisen.
Beide ploegen opteerden voor lange ballen zodat de partij bijwijlen veel weg had van een potteke-stamp. Indien we tegen Genk of Lokeren de drie punten hadden gegrepen die we verdienden, was dit gelijkspel een goed resultaat geweest. Nu niet, want we blijven ondanks het feit dat we vier speeldagen op rij niet verloren toch onderaan bengelen in het klassement."
Nu in het nieuws