"Ik wou geen oorlog beginnen"

Print
Tom Schipper doet ex-ploeg de das om en haalt driepunter binnen
BR>WOMMELGEM - De verwijten en beledigingen die de Berchem-aanhang zondag gedurende negentig minuten naar het hoofd van hun ex-speler Tom Schipper slingerden, dienen zoveel gecensureerde 'beeps' te bevatten, dat ze daardoor alleen al onpubliceerbaar zijn. Maar geloof ons vrij, ze waren grof en ongepast. Schipper repliceerde op zijn manier. Drie minuten voor tijd lukte hij de beslissende goal: een droom.
Willebroek
"Ach, wat ze allemaal riepen, daar hield ik geen rekening mee. Dat is pure supporterspraat. Daar lig ik niet echt van wakker", haalde een zichtbaar gelukkige Schipper meteen na afloop de schouders op. "Ik kon me daar enigszins aan verwachten, maar na negentig minuten is alles voorbij en moet je samen een pint kunnen drinken aan de toog. Ik heb bewust heel kalm gereageerd, wou niet naar de tribune lopen, wou niet uitdagen. Dat was voor niks nodig."
Schipper ontkent wel niet dat dit doelpunt hem bijzonder veel deugd deed. Hij kon dat ook moeilijk ontkennen, want meteen na het fluitsignaal ging hij samen met Verdyck, die ook van Berchem komt, door het lint. "Tuurlijk is dit mooi, het was voor mij toch een speciale wedstrijd waarin we spijtig genoeg al na twintig minuten met Van Brandt een van onze spilfiguren verloren." "Maar, het was prachtig om de 3-2 te scoren, ja. Wat mij betreft is dit de meest geslaagde zondag van het jaar. Ik zeg wel van het jaar, want de partij op Berchem is pas in 2000. Toch wil ik benadrukken dat ik bij Berchem ben weggegaan omdat ik problemen had met een paar personen en niet met heel de groep. Als er problemen zijn, zie ik maar twee oplossingen: ik zeg ze en praat ze uit of ik ga weg. Ik kon bij Berchem niet zeggen wat er aan de hand was, zonder een oorlog te ontketenen, dus ben ik weggegaan."
"Na nieuwjaar komen we nog sterker voor de dag"
Tom Schipper
De 'killer' van Berchem schat zijn ex-ploeg overigens nog altijd bijzonder hoog in. "Tuurlijk, ook na vandaag nog ben ik ervan overtuigd dat Berchem dicht kan eindigen, als iedereen er het kopje bij houdt. Wijzelf zullen ook sterk voor de dag komen, maar ik verwacht ons pas op ons sterkst tegen de terugronde. Het systeem van de trainer is prachtig: telkens met vier man achteraan, tegen elke ploeg."
"Het is mooi om met die instelling te kunnen starten en dat levert spektakel op. Ik denk dat de toeschouwers zondag genoten hebben. Zo'n totaal nieuw systeem inpassen, kost wel tijd en dus ook ongetwijfeld punten. Daar gaan wellicht toch een paar maanden over, dus neem van me aan, dat we na nieuwjaar nog sterker gaan presteren."
Nu in het nieuws