Goede wil alleen onvoldoende

Print
Rita Berlaar
BR>BERLAAR - Na de zware thuisnederlaag tegen Wilrijk trok Rita Berlaar zondag de negatieve lijn door tegen Rode Verrewinkel. De jongens van oefenmeester Yves Van Borm kregen liefst zes goals om de oren. Het dreigt voor de mannen van het Luc De Rijck-stadion alweer een lastige campagne te worden. Ook al wordt straks veel heil verwacht van nieuwkomer Luyingu.
"Eén speler kan het verschil ook niet maken", aldus bestuurslid Werner Vervoort. "We kwamen zondag in het Brabantse maturiteit en ervaring tekort. De spelers zijn van goede wil, maar dat volstaat niet om het in bevordering te redden. Het geheel dat momenteel tussen de lijnen loopt, beantwoordt niet aan de verwachtingen en noden van vierde klasse.
Nadat Berlaar vorige week na een kwartier tegen een dubbele achterstand aanliep, duurde het nu amper twaalf minuten vooraleer een streep onder de match kon getrokken worden. "We laten ons te gemakkelijk in de doeken doen. Een gevolg van een waslijst blessures en een gebrek aan maturiteit. Rode Verrewinkel was gewoon te sterk voor ons. Vooral Wittebolle maakte het verschil met drie goals en twee assists. Het blijft hopen op beterschap."
De nabije toekomst oogt nochtans weinig gunstig, want met de komst van Bornem wacht Balder alweer een loodzware opdracht. "Het is al veelvuldig aangehaald dat het kampioenschap voor ons een maand te vroeg begonnen is, maar deze toestand mag natuurlijk ook niet blijven duren. De marge met de concurrenten moet beperkt blijven. Anders dreigt het heel moeilijk te worden."
Nu in het nieuws