"Tweemaal voorsprong prijsgegeven"

Print
TIENEN - Tienen heeft Kortrijk in zijn eigen Guldensporenstadion gedurende drie vierde van de wedstrijd volledig gedomineerd. "We kwamen logisch met 0-2 en nadien met 1-3 aan de leiding. Toch verloren we op zeven minuten van het einde de vruchten van onze fraaie prestatie. De 4-3 nederlaag liet natuurlijk een wrange nasmaak", vertelde Carlo Lavigne, de polyvalente Tiense middenvelder.
BR> Carlo kreeg zijn jeugdopleiding bij STVV. Hij was nauwelijks achttien jaar toen Walter Meeuws hem opstelde in het fanionelftal. Lavigne speelde dat seizoen een 20-tal partijen voor Sint-Truiden. Nadien verhuisde hij voor vijf profjaren naar Antwerp."
We vroegen Carlo of de Tiense defensie in een mindere dag was. "Onze verdediging is beslist een van de betere van de reeks. We hielden overigens in onze twee voorgaande matchen de nul op het bord. Nu ook hebben de verdedigers zich niets te verwijten en ook de organisatie bleef intact. De vier doelpunten slikten wij in eerder ongelukkige wijze."
Hoe zag Carlo Lavigne de strafschopfase? "Vanuit mijn positie kon ik de onterechte penalty zeer goed beoordelen. Dos Santos liet zich bij het binnenkomen van de zestien flagrant vallen en trok Johan De Ruyter aan het truitje mee de grond op. Het strafschopdoelpunt versmalde onze winstmarge tot 2-3 en Kortrijk trok er zich aan op om meer in de match te komen."
Bedrukte stemming in de kleedkamer na de wedstrijd? "Natuurlijk waren wij na de onverdiende nederlaag zeer ontgoocheld. Maar de goede groepsgeest blijft intact. Positief is zeker dat we weer eens bewezen tweede klasse aan te kunnen. Als we de kansen nog beter benutten zullen we voor de besten te duchten zijn."
Nu in het nieuws