"Een grote ontgoocheling"

Print
KV Mechelen
BR>MECHELEN - KV Mechelen ging zwaar onderuit bij de buren uit Lier. Een verdiende zege voor de Pallieters dat wel, maar bij Mechelen noemde iedereen de 5-1 nederlaag een te zwaar verdict voor de ploeg van trainer Gunter Jacob. Vooral tijdens de eerste helft kreeg Malinwa domme doelpunten tegen.
"Niet alleen voor mij was de nederlaag een grote ontgoocheling", aldus Sven Vandenbroeck. "Zelfs de spelers die er niet bij liepen en de wedstrijd vanuit de tribune volgden waren eveneens fel ontgoocheld. Een bewijs hoe goed onze groep samenhangt. De 5-1 nederlaag hebben wij zeker niet verdiend. Iedereen heeft gezien dat wij tot die strafschop heel goed hebben mee gespeeld. Wij krijgen op enkele minuten tijd twee domme doelpunten tegen. Of het penalty was of niet heb ik niet kunnen zien omdat ik te veel geconcentreerd was op de bal."
"Ondanks onze 2-0 achterstand zijn wij goed blijven voetballen. Wij hebben ons hoofd zeker niet laten hangen. Achteraan bleven wij man op man spelen en dat maakte het voor Lierse gemakkelijker. Wij leefden goed naar de wedstrijd toe en hoopten dat wij op het Lisp punten zouden halen. Tot het eerste doelpunt heeft Lierse het zeker niet gemakkelijk gehad. Met het systeem dat wij spelen is het mogelijk dat wij op verplaatsing nog wel eens een grote pandoering zullen krijgen, dat hebben wij ingecalculeerd. Het systeem dat wij nu spelen is het beste voor onze groep. Met tien man achter de bal spelen is niets voor ons."

Schorsing


Sven Vandenbroeck verscheen tegen Lierse opnieuw aan de aftrap. In de thuiswedstrijd tegen Beveren begon Vandenbroeck op de bank. "Dat ik speel of op de bank moet beginnen is een keuze van de trainer. Op Moeskroen speelde ik geen goede wedstrijd en daarom verloor ik tegen Beveren mijn plaats. In functie van de wedstrijd tegen Lierse kreeg ik een nieuwe kans."
De komende wedstrijden kan Sven Vandenbroeck zijn plaats niet verdedigen. In de openingswedstrijd op Standard speelde Vandenbroeck door het ontbreken van Emeran rechtsachter en kreeg hij al na twee minuten een rode kaart toen hij Pierre net voor de grote rechthoek foutief van de bal hield. Vandenbroeck kreeg hiervoor twee weken schorsing.
"Zelf vind ik die twee weken te zwaar, één week had logischer geweest. Het rapport van de scheidsrechter viel voor mij zwaar uit. Die man was van oordeel dat ik de intentie had de man te spelen. Tegen Lommel en Club Brugge loop ik er dus niet bij. Na het verlies op Lierse moeten wij tegen Lommel de drie punten pakken. In dat geval halen wij negen op achttien en dat is de helft van de punten. Toch vind ik het jammer dat wij buitenshuis een nul op negen moesten incasseren. Uitwedstrijden tegen Standard, Moeskroen en Lierse zijn niet gemakkelijk voor een nieuwkomer, maar toch zat er voor ons iets meer in".
Nu in het nieuws