Wim Sels gaat mountainbiken

Print
Wielrennen
BR>BONHEIDEN - Net als de week voordien in Heist-Goor verscheen Wim Sels ook zondag in Itegem aan de start van de wedstrijd voor elite zonder contract. Het was pas zijn vierde koers dit seizoen. Veel zal hij overigens op de weg niet meer aan de slag gaan. De naar Morkhoven uitgeweken Bonheidenaar schakelt op 32-jarige leeftijd definitief over op mountainbiken.
"Ik heb een ongelooflijk pechjaar achter de rug", aldus Wim Sels, die enkele jaren geleden ook al een profloopbaan de mist zag ingaan wegens klierkoorts. "In de voorbereiding kwam ik al eens serieus ten val en in mijn eerste wedstrijd van het seizoen in Hamont-Achel had ik opnieuw prijs. Ik kwam er in botsing met een wagen en brak mijn neus- en kaakbeen."
Van die breuken hersteld reed Wim uitgerekend één koers in Berlaar, toen het noodlot opnieuw toesloeg.
"Ik kreeg twee dagen later op mijn werk een stuk plastiek in het oog. Mijn netvlies was doorboord. Alles samen werd ik vijfmaal geopereerd en nog haalt dat het getroffen oog maar een score van vier op tien. In het normale leven draag ik nu een bril. Tijdens het koersen zelf nog niet."
Een en ander stemde Wim tot nadenken. "Ik durf er niet meer invliegen zoals vroeger. Ik heb werkelijk schrik als ik op het scherp van de snee koers. Daarom heb ik voor mezelf uitgemaakt dat ik me voortaan beter ga toeleggen op het mountainbiken. Die discipline spreekt me al langer aan en is minder riskant."

Burkina Faso


Er zijn duidelijk mensen die in Wim geloven. "Ik kreeg van Smout uit Boechout een ATF-fiets van meer dan tweehonderdduizend frank. Een juweeltje waarmee ik ga deelnemen aan de Beker van België."
Op de weg rijdt Wim voorlopig nog alleen om snelheid op te doen. "Ik blijf bij mijn huidige club Pesant Luik", aldus Wim. "Ook volgend seizoen. Al zal ik nog louter koersen in het teken van mijn mountainbike-activiteiten."
Wim heeft momenteel ook nog andere plannen. "Einde november neem ik met nog enkele andere Belgen deel aan de Ronde van Burkina Faso. Het lijkt me meer een avontuur dan een echte rittenwedstrijd, maar precies dat spreekt mij aan", klonk het tot slot.
Nu in het nieuws