Nico Van Muylder blijft leider in het Pajottenland

Print
Wielrennen
BR>Na een boeiende finale duwde Nico Van Muylder maandag te Buggenhout zijn voorwiel als eerste over de streep. Zo zit Nico met drie eerste plaatsen dicht bij zijn vorig jaar gerealiseerde aantal overwinningen. Toen wist hij één winstbeurt meer te behalen.
"Toen koerste ik nog bij de beloften en tussen beide groepen zit volgens mij toch een groot verschil", deed Van Muylder zijn verhaal. In de Buggenhoutse wedstrijd hield hij in eerste instantie Ludo Giesberts, Yves Verlinden en Steven Van Aken achter zich.
"Ik ben tamelijk snel maar kan tijdens de laatste tien kilometer ook met een felle demaragge uitpakken. Eens het verschil gemaakt, moeten de anderen het in de eerste plaats kunnen en willen dichtrijden", vervolgde Nico die als leider van het regelmatigheidscriterium van het Pajottenland reeds eerder zijn kunnen toonde. "Op acht wedstrijden van het einde sta ik op de eerste rang van een criterium waarvoor een zestigtal koersen in aanmerking komen. Twee seizoenen geleden sleepte ik er ook de eindzege en een fiets van Eddy Merckx in de wacht."

Drukke periode


"Het blijft echter afwachten of ik alle wedstrijden kan afwerken, er staat immers een drukke periode voor de deur. Mijn dagtaak als bouwvakker neemt heel wat tijd in beslag en binnenkort staat er een eerste gezinsuitbreiding op het programma. Daar zal veel van afhangen of ik nog voldoende koersen kan rijden", aldus Van Muylder.
Nu in het nieuws