Hoofdrol voor Peter Leemans

Print
Heist-Lyra
BR>HEIST - Het streektreffen tussen Heist en Lyra werd een duel met twee gezichten. Beide ploegen namen één helft voor hun rekening. Een gelijkspel zou je dan denken, maar het verschil tussen de buren zat zondag in de afwerking. Thys en Leemans leidden de Pallieters uiteindelijk naar logische winst.
De inzet was voor beide ploegen niet gering. Zowel Heist als Lyra hadden een belabberde openingsdag achter de rug en moesten jacht maken op de eerste punten. Aanvankelijk leek de thuisploeg over de beste troeven te beschikken. De jongens van oefenmeester Cis Bosschaerts heersten in alle linies en leken een mak Lyra op te zullen peuzelen. Halfweg werd de partij echter volledig omgewoeld. Lyra nam de derby resoluut in handen en hield de drie punten stevig tussen de klauwen. Het besluit was simpel: feest in Lier en Heist in diepe rouw.
Peter Leemans was zondag een opgemerkt baasje. De 29-jarige Lierenaar had een voet in het eerste doelpunt en nam met de tweede goal zelf de laatste twijfel weg. "Nochtans speelde ik geen berematch", aldus Peter. "Die eer valt jongens als Thys, Derdin of Michiels te beurt. Natuurlijk sta je in de spots als je bij beide goals betrokken bent. Dat is leuk, maar ik heb voldoende ervaring om te beseffen dat het nog beter kan."
In Lier stond de driepunter gelijk aan rust. Na de zware uitschuiver tegen Bornem dook het spookbeeld van de miserabele start van vorig seizoen opnieuw op. "Je voelde ook dat beide ploegen angst hadden om te verliezen. Na de openingsgoal van Bart Thys zag je de spanning uit de ploeg sluipen en begonnen we opnieuw op een natuurlijke wijze te voetballen. Lyra kreeg plots vleugels en eigenlijk kwam onze zege op geen enkel moment meer in gevaar."
Leemans gelooft dat de Pallieters straks ook een rol in de middenmoot moeten opeisen en kopzorgen over een degradatie moeten afschudden. "De reeks oogt zwaarder dan vorig jaar. Enkel Rita Berlaar dient zich momenteel als het zwakke broertje aan. Ondanks het surplus aan talent moet ook Lyra in staat zijn een degelijk seizoen te maken. Ook al komen we vooralsnog lengte tekort en verloren we met Erwin Cuypers een heel belangrijke pion. Veel zal dus afhangen van onze jonge garde. Kunnen Thys en Michiels het niveau van zondag aanhouden, dan zie ik geen enkel probleem. Vervallen ze straks in jeugdzonden, dan wordt het een pak moeilijker voor ons."
In de Netestad wordt intussen naar bijkomende versterking gezocht. Indien de spelerskern de komende weken nog enige hiaten vertoont, wordt de groep met een middenvelder of een aanvaller aangevuld.
Nu in het nieuws