"Dit verdiende Hekelgem niet"

Print
Hekelgem
BR>HEKELGEM - Het oplaten van een heuse luchtballon moest voor Hekelgem een feestelijke avond inluiden. Toch leverde het voortreffelijke spel, de harde inspanningen en de goede wil weerom niets op. De ijzige stilte die er na de wedstrijd in de kleedkamer van de thuisploeg heerste, sprak boekdelen.
Trainer Luc Cannoot vond toch nog de moed om een woordje uitleg te geven over de match. "Ik ben uitermate ontgoocheld. Hekelgem verdient dit niet. Iedereen werkt bikkelhard. Ik moet dan ook de hele groep feliciteren voor het voortreffelijke voetbal dat op de mat werd gelegd. De groeimarge is enorm. Het doet pijn dat we door een individuele tekortkoming met lege handen achterblijven."
"Als je de wedstrijd bekijkt, moet je toegeven dat Roeselare niet meer dan één punt verdiende. Ze krijgen vijf doelkansen waarvan ze er vier benutten. Maandag zal ik de hele groep aanspreken over wat gebeurd is. Er moet iets veranderen en liefst zo snel mogelijk. Er wordt te veel inspanning geleverd om dit alles zomaar weg te gooien. De organisatie en het spelpeil staan op punt. De doelpunten blijven ook niet achterwege. De oplossing ligt dus binnen handbereik."
Ook speler Kevin Van Geem was onder de indruk van de situatie. "De uitslag vormt niet de juiste weergave van de wedstrijd. We hebben Roeselare bijna constant gedomineerd. Het is onmogelijk uit te leggen waarom Hekelgem geen beslag kon leggen op de zege. Alles zit blijkbaar tegen. We hebben twee maanden hard gewerkt en spelen degelijk voetbal. Alleen het orgelpunt ontbreekt."
Alsof al dit onrecht nog niet genoeg was, moest trainer Cannoot zich ook nog zorgen maken over Jan Huygens, die in de tweede helft een blessure opliep. De ligamenten van zijn enkel zouden gescheurd zijn. Een ongeluk komt inderdaad nooit alleen.
Nu in het nieuws