"De mentaliteit is beter dan vorig jaar"

Print
Racing Mechelen
BR>MECHELEN - Zonder veel elegantie hebben de troepen van Hantson hun eerste scalp binnengebracht. Nogmaals werd duidelijk dat Racing het meer zal moeten hebben van inzet dan van pure klasse. Volgens Stefan Bollen, doelman van de Mechelse club, hoeft deze speelwijze goede prestaties niet in de weg te staan.
"Ik ben dolblij met deze meer dan verdiende overwinning. Een schoonheidsprijs verdienen we natuurlijk niet, een compliment voor een totale inzet daarentegen wel" triomfeert Bollen.
"De mentaliteit is beter dan vorig jaar. Afgelopen seizoen hadden we een surplus aan talent. Vandaag wordt de nieuwe spelersgroep gekenmerkt door positief denken. Hantson werkt door zijn gezond fanatisme deze ingesteldheid in de hand."
Men mag evenwel niet voorbij gaan aan de realiteit. De leeftijd van de ploeg is haast puberaal jong te noemen. Een labiel competitieparcours behoort dus, ook na de zege tegen Wetteren, nog steeds tot de mogelijkheden.
Wordt de al niet onbeperkte spelerskern geteisterd door langdurige blessures, dan kan het voor Racing onbehaaglijk warm worden. Bollen zou het daarom niet onverstandig vinden wanneer de groep zou worden aangevuld met een tweetal versterkingen.
"De trainer heeft als geen ander een perfect beeld van onze ploeg. Hij kent zowel de mogelijkheden, als de limieten. Als hij zegt dat versterking nodig is, dan vertrouw ik op zijn oordeel."
"Mocht het bestuur ingaan op de vraag van Hantson, hoop ik alleen maar dat er spelers worden aangetrokken die een meerwaarde betekenen voor Racing. Zoniet, vind ik dat we met deze schitterende groep moeten doorzetten om dit belangrijke seizoen te overbruggen", aldus Bollen.
Nu in het nieuws