Ploeg gaat collectief in de fout

Print
Londerzeel
BR>LONDERZEEL - De 300 meegereisde supporters wreven zich de ogen uit van verbazing na de 5-2 nederlaag van hun Londerzeel tegen RC Lebbeke. Na een quasi perfect seizoen in eerste provinciale was het weer even wennen aan zo'n uitslag.
Kapitein Frank Dirix overschouwt de wedstrijd en trekt de nodige conclusies uit het eerste verlies van Londerzeel. "We speelden een hele sterke eerste helft, waarin we de tegenstander van het kastje naar de muur speelden. Helaas hebben we de kansen die we kregen niet benut. Dat brak ons zuur op tijdens de tweede helft. We kregen onmiddellijk een doelpunt tegen, wat ons aanzette koortsachtig op zoek te gaan naar de gelijkmaker."
"Aan verdedigen dachten we echter niet meer. Ons voetbal was in feite te naïef. Vorig jaar konden we de aanvallende registers openzetten zonder ons al te veel zorgen te moeten maken over de defensie. Dat is nu niet meer het geval. We gingen collectief in de fout en hielden geen rekening met de tactische richtlijnen van de trainer."
"De tegenstander was helemaal niet zo sterk als de uitslag laat vermoeden", vervolgt Dirix. "Wij vertoefden bijna voortdurend op hun helft. Lebbeke heeft het dan ook gehaald dankzij een fikse dosis geluk. Het scoorde aan bijna 100 procent"
Toch is Dirix niet blind voor de fouten die Londerzeel nog maakt. "Er moet vooral nog gewerkt worden aan de veldbezetting en het tactisch denken. Winnen is voor Londerzeel geen evidentie meer."
Nu in het nieuws