"We speelden een erg slechte wedstrijd"

Print
VW Hamme
BR>HAMME - Eén week na de eerste tekenen van euforie na de derbyzege tegen KAV Dendermonde mochten de blauw-zwarten maandagavond al hun eerste straftraining afwerken na een lamentabele prestatie op Strombeek.
"Dat we pas nadat we met tien stonden onderuit gingen en dat onze verdediging bijzonder gedesorganiseerd was door het wegvallen van eerst Heymans en nadien Allachi is zelfs geen verontschuldiging", begint doelman Krist Willequet, die zich in het laatste halfuur vier keer mocht omdraaien. "We speelden een erg slechte wedstrijd. Volgens mij was het zeker de zwakste wedstrijd sinds ik in Hamme speel. Ik zou zelf niet weten wat de oorzaak is. Misschien hebben we de zaak wat onderschat na onze zege tegen Dendermonde."
"Na het uitvallen van Heymans werd Ludwin Van Nieuwenhuyzen als libero opgesteld. Hij bleek zelf niet zo gelukkig met die opdracht, maar deed toch zijn best. Een en ander had wel tot gevolg dat ons middenveld wat werd gedestabiliseerd."
"Kort na rust moesten we met tien verder toen Allachi zijn tweede gele kaart pakte. Voor de rust kreeg hij geel omdat hij een bal wegtrapte, na de rust was het omdat hij nog reageerde nadat een tegenstrever een fout op hem had gemaakt die niet door de scheidsrechter was gefloten. Eigenlijk hadden we die uitsluiting kunnen vermijden."
"Met tien kregen we het pas echt moeilijk. Strombeek is een snelle en gevaarlijke ploeg. Met die man meer hebben ze onze trage en onzorgvuldige aanpak helemaal afgestraft."
Willequet was niet verrast toen een briesende trainer Van Maldeghem na de wedstrijd een straftraining aankondigde. "Het is een wedstrijd om snel te vergeten of misschien ook om opnieuw op te roepen als het beter gaat. Je moet altijd de twee voeten op de grond houden. Misschien was dat zondag wel het grootste probleem."
Nu in het nieuws