"Spelers hebben zich herpakt"

Print
Trainer Marc Mertens toont zich dolgelukkig na eerste winst
BR>SINT-NIKLAAS - De eerste thuiswedstrijd leverde Sint-Niklaas ook de eerste seizoenzege op. Na een matige voorbereiding met ook heel wat onduidelijkheid over de samenstelling van de kern, zorgde de 2-1 winst tegen Doornik voor algemene tevredenheid. Niet in het minst bij trainer Marc Mertens.
SK Sint-Niklaas
"De eerste drie punten zijn binnen. De nul is van het bord. Dat was het objectief voor de wedstrijd en dat hebben we bereikt", aldus een dolgelukkige trainer Mertens. "Ik ben zeer tevreden. Zeker nu ik ook merk dat niemand onze zege in twijfel trekt. De trainer van Doornik en trainer Daniël De Paepe van Zottegem, onze volgende tegenstander, wensten me na afloop geluk met de verdiende winst. Ik denk dat dit toch wel duidelijk is."
Mertens zag een heel andere ploeg in vergelijking met vorige week in Wetteren. "Ik moest toen voorzitter Lambrecht na de wedstrijd tegenhouden of hij had de spelers in de kleedkamer eens goed de mantel uitgeveegd. Ik kon toen de grootste schokken opvangen. Natuurlijk was ik het met de voorzitter eens en dat heb ik de spelers ook duidelijk gemaakt. Ze hebben zich goed herpakt."
Mertens was vooral tevreden over de prestaties van Thomas Ruys en Christian Van Hoeylandt. "Marc Fierens had de voorbije week opnieuw last met de knie. Vrijdag hebben we afgesproken dat hij niet zou starten. Thomas heeft hem schitterend vervangen. De manier waarop Christian Van Hoeylandt speelde laat het beste vermoeden voor de toekomst. Beide jonge kerels hebben me echt verrast. Zij mogen de rest van het seizoen op mijn steun rekenen."
"De Braziliaan Cannelini speelde voor de eerste keer. Hij is nog maar twee weken in België, maar ik merk toch positieve punten als hij aan de bal is. Als we hem nu ook de Europese manier van spelen, waarbij bewegen zonder bal belangrijk is, kunnen wijsmaken, zit het goed."

Taalles


Met de komst van de Braziliaan en de Ghanees Chronicles (de papieren zouden sinds gisteren eindelijk in orde zijn) werd het vreemdelingenlegioen nog wat groter. "Echte problemen geeft het niet. Op training proberen we ons te behelpen in het Nederlands, Frans en Engels, maar alle vreemde spelers krijgen vanaf nu in de voormiddag toch enkele uren Nederlandse les. Herman Stijlemans zal hiervoor zorgen. Daarnaast heeft verdediger Jan Van Damme, die geblesseerd is, een programma in elkaar gestoken met enkel kiné-oefeningen. Op die manier kan Jan zijn diploma als kinesist toch wat in de praktijk brengen."
Nu in het nieuws