"Onder Leekens is toch al een en ander ten goede veranderd"

Print
Hein Van Haezebrouck ziet Lokeren snel in veilige middenmoot belanden
BR>LOKEREN - Georges Leekens debuteerde zaterdagavond in de Lokerse dug-out. Tegen Germinal Beerschot, de ploeg van zijn boezemvriend Franky Van der Elst, kon hij de Waaslanders niet naar de verhoopte eerste seizoenzege loodsen. Hij moest tevreden zijn met een gelijkspel. De prestatie in de tweeede helft biedt wel perspectieven voor de toekomst.
SC Lokeren
Leekens deed in zijn eerste opdracht dus niet beter dan zijn voorgangers, het duo Cossey-Van Geneugden. Onder hun sportieve leiding haalde Lokeren zijn eerste twee punten binnen via gelijke spelen op Sint-Truiden en thuis tegen Geel. "Toch is in die korte tijd onder Leekens al één en ander in de positieve zin veranderd", vindt libero Hein Van Haezebrouck.
"Dat kwam duidelijk tot uiting in onze tweede helft. Vooral mentaal is er een gunstige kentering. Het geloof in de eigen mogelijkheden werd bijgewerkt. Iedereen durfde opnieuw initiatief nemen. Daardoor zat er meer 'schwung', meer tempo in het elftal en werd er sneller van verdediging naar aanval overgeschakeld."
"Tegen Geel was het helemaal anders. Iedereen leverde toen snel de bal in bij iemand anders, meestal breed of achteruit. Met kopbalsterke spelers als Janssens en Dobrasinovic, zaterdag voor het eerst in de basis, kunnen en mogen wij nu ook al eens een lange bal trappen. Zij proberen hem te verlengen tot bij één van onze snelle spitsen", aldus de van Lauwe naar Laarne verhuisde libero van Sporting.

Kopje


"Dat we na rust de betere waren en in de slotfase nog zeer dicht bij die fel nagestreefde driepunter kwamen, is ook een bewijs dat die zogenaamde conditionele achterstand is weggewerkt. Maar ik blijf erbij dat onze problemen vooral in het kopje zaten."
Kon Leekens tegen Germinal Beerschot niet voor die verhoopte eerste Lokerse overwinning zorgen, de prestatie in de tweede helft laat veronderstellen dat die niet lang meer kan uitblijven. "Eens die binnen is, zijn wij zo goed als zeker gelanceerd", stelt de 35-jarige Hein Van Haezebrouck. "Dan zullen we wellicht vrij snel in de veilige middenmoot geraken. Veel hoger mogen we dit seizoen niet mikken."
Met het binnenhalen van Georges Leekens voor vijf jaar heeft het duo Lambrecht-Verhoost vooral ambitieuze plannen op middellange termijn. De ex-bondscoach moet Lokeren op een professionele basis uitbouwen tot een vaste waarde in de subtop. Over enkele weken maakt hij al een eerste evaluatie van de huidige spelersgroep. Als daaruit blijkt dat versterking nodig is, dan is het duo Lambrecht-Verhoost ook bereid die te halen.
Nu in het nieuws