"Een weekend zonder competitie is geen voordeel"

Print
SK Beveren
BR>BEVEREN - De Freethiel lag er zaterdagavond rustig en verlaten bij. De geplande thuiswedstrijd tegen Westerlo mocht op bevel van de burgemeester niet doorgaan. Die stelde de veiligheid in en rond het stadion niet te kunnen garanderen omdat enkele heetgebakerde 'supporters' anonieme dreigementen richtten aan het bestuur.
Trainer Stani Gzil, die op een bijna miraculeuze wijze Beveren al twee seizoenen in hoogste klasse hield, vindt het bijzonder jammer dat die dreigementen van enkele hooligans tot een dergelijke maatregel leidden. "Het is een slechte zaak voor het voetbal. En waar gaat dat eindigen?", vraagt ook Gzil zich af. "Die amokmakers moeten harder worden aangepakt."
Op het sportieve vlak betreurt Gzil dat die beslissing van de burgemeester de indruk wekt dat Beveren nu liever niet wou spelen tegen Westerlo. "Dat is helemaal niet waar. Wij waren goed voorbereid op die wedstrijd. Een weekend zonder competitie is helemaal geen voordeel."
Omdat het te laat was om nog een vriendschappelijke wedstrijd af te sluiten, laste Gzil voor zaterdagvoormiddag een extra training in. Voor het overige wordt het normale trainingsschema afgewerkt. Volgend weekend spelen de Waaslanders de Oost-Vlaamse derby in Gent. En één week later komt landskampioen Racing Genk op bezoek.
Nu in het nieuws